Aberdeen από τα παλιά 3-0 εκτός τη Rijeka




Σαρωτικοί οι Dons επικράτησαν 3-0 της Rijeka μέσα στην Κροατία κι ουσιαστικά έχει προκριθεί από το πρώτο ματς. 

Οι Andrew Considine στο 38’, Peter Pawlett sto 48’ και Kenny McLean στο 71’ πέτυχαν τα γκολ της μεγάλης νίκης των Dons, κόντρα σε μια Rijeka που μετρούσε αήττητο εντός έδρας σερί 12 αγώνων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Derek McInnes ξεκίνησε με 3 παίκτες στο κέντρο της άμυνας και το David Goodwillie στο ρόλο του μοναχικού επιθετικού, αντί του πρώτου σκόρερ των Dons πέρυσι, Adam Rooney.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά κι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, ενώ στη συνέχεια ο -δανεικός από τη Liverpool- goalkeeper, Danny Ward, έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουσε σε κεφαλιά του Moises Lima Magalhaes αφήνοντας άναυδο το Βραζιλιάνο που νόμιζε ότι είχε σκοράρει. Στη μέση του ημιχρόνου έγινε μια μικροδιακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες από την αφόρητη, όμως η συνέχεια δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι γηπεδούχοι. 
Η Aberdeen άνοιξε το σκορ στο 38’ με κεφαλιά του Andrew Considine μετά από κόρνερ του Niall McGinn. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός ο Peter Pawlett θα μετρούσε το γκολ που σημείωσε με κεφαλιά από την σέντρα του Jonny Hayes, όμως ακυρώθηκε σωστά ως offside και το ημίχρονο έληξε με τους Dons 1-0 μπροστά στο σκορ.
Ο Peter Pawlett όμως έκανε τελικά το 0-2 τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης αιφνιδιάζοντας απόλυτα τους γηπεδούχους. Το 0-3 στο 71’ από τον Kenny McLean έχει ουσιαστικά στείλει στον επόμενο γύρο τους Dons, αφού φαντάζει αδύνατη η ανατροπή στο Pittodrie.

HNK RIJEKA: Vargic, Tomecak, Leovac,Tomasov (Kvrzic 48), Leskovic, Bradaric (Mocinic 71), Samardzic, Radosevic (Bezjak 52), Sharbini, Balaj, Lima Magalhaes.
 
ABERDEEN: Ward, Logan, Shinnie, Considine, Quinn, Taylor, Jack, Hayes, Pawlett (Flood 60), McGinn (McLean 67), Goodwillie (Rooney 79).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.