Hearts-“Lukaku” 1-3



Με hat-trick (με δύο πέναλτι) του Βέλγου επιθετικού η Everton νίκησε 3-1 τη Hearts μέσα στο Tynecastle, μπροστά σε 10.439 θεατές

Το τελευταίο φιλικό της Hearts πριν την έναρξη του πρωταθλήματος έληξε με ήττα για τους Jampos παρότι προηγήθηκαν στο σκορ.
Ο Robbie Neilson είχε διάθεση για πειραματισμούς αφήνοντας στην κερκίδα τους Miguel Pallardo, Prince Buaben, Juanma και Blazej Augustyn. Παρέταξε τη Hearts με ένα 3-4-2-1 σύστημα δίνοντας στον Osman Sow το ρόλο του μοναχικού επιθετικού.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 9’ με κεφαλιά του αμυντικού Callum Paterson, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο McHattie, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη.
Το ματς ήρθε στα ίσα 9 λεπτά αργότερα όταν ο Neil Alexander απέκρουσε την κεφαλιά του Lukaku, όμως o διαιτητής, Willie Collum, είδε πέναλτι στην προσπάθεια του Ozturk να σταματήσει τη μπάλα στο σουτ του Barry που έγινε αμέσως μετά. Ο Τούρκος διαμαρτυρήθηκε τονίζοντας ότι η μπάλα δε βρήκε το χέρι του, όμως το πέναλτι δόθηκε κι ο Lukaku έκανε το 1-1 στο 18’. Στο 35’ ο Lukaku σκόραρε ξανά δίνοντας το προβάδισμα σε μια Everton που έδειχνε μια κλάση πάνω από τη Hearts.
O Neilson επανέφερε την τετράδα στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αυτό δε σταμάτησε την Everton, ούτε το Lukaku. Tρία μόλις λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βέλγος είχε ολοκληρώσει το hat-trick του, εκτελόντας εύστοχα πέναλτι που έκανε ο McHattie ανατρέποντας το Mirallas. Ο Lukaku έφτασε κοντά σε ένα τέταρτο γκολ στο 56’ όμως ο Neil Alexander κατάφερε να αποκρούσει και το σφύριγμα της λήξης βρήκε ανακουφισμένους τους φίλους και τους παίκτες των Jampos.
H Ηearts θα δώσει το πρώτο επίσημο ματς της την ερχόμενη Πέμπτη εναντίον της Arbroath για τον α’ γύρο του League Cup.

HEARTS: Alexander (Hamilton 77), Ozturk (King 46), McGhee, Rossi (L Smith 69), Paterson, McKirdy (Buchanan 78), Gomis (Anderson 67), McHattie, Walker (Oliver 78), Nicholson, Sow (Reilly 65).

EVERTON : Howard, Coleman, Stones, Jagielka, Baines (Oviedo 64), McCarthy (Cleverley 46), Barry, Mirallas (Dowell 83), Kone (Barkley 78), Osman, Lukaku (Naismith 78).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.