Δύο γκολ σε 3 λεπτά η United, 2-2 στο 94’ η Dundee στο σουπερ ντέρμπι



Δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά φάνηκε να κρίνουν το ντέρμπι του Dundee, με τη United να προηγείται 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Blair Spittal στο 64’ και το 67’. Η Dundee όμως μείωσε στο 81’ με εντυπωσιακό γκολ του Greg Stewart κι έφερε το ματς στα ίσα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με προβολή του James McPake.
Εντυπωσιακό φινάλε σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι που τα είχε όλα, 4 γκολ φάσεις εκατέρωθεν και δύο εξαιρετικούς goalkeepers. Ο Paul Hartley σίγουρα ο πιο ικανοποιημένος από τους δύο τεχνικούς, παρότι αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις μετά την ισοφάριση, αφού είδε την ομάδα του να χάνει 2-0 στο 82’. Η Dundee έκανε την πρώη φάση στο 10’ με το McGinn να πιάνει σέντρα σουτ το goalkeeper Zwick να μη συγκρατεί τη μπάλα και το Greg Stewart να χάνει μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
Η Dundee έδειχνε πιο επικύνδυνη από τα δεξιά χάρη στο McGinn και το Luis Zwick να έχει πολύ δουλειά κάτω από τα δοκάρια. Ο 21 χρονος Γερμανός goalkeeper των γηπεδούχων κι η αστοχία των Dark Blues ήταν οι αιτίες που έληξε χωρίς σκορ το ημίχρονο, με τη Dundee να είναι σαφώς καλύτερη.
H Dundee United φάνηκε να συνέρχεται στο β’ μέρος, με το σουτ του John Rankin στο 53’ να αναγκάζει το Scott Bain να κάνει μια δύσκολη απόκρουσε. Λίγο αργότερα ο keeper της Dundee θα σταματούσε και τον Connolly, με τη United να παίρνει τα πάνω της.
Η εκτελεστική δεινότητα του Blair Spittal φάνηκε να κερδίζει το ντέρμπι για χάρη των γηπεδούχων, με το 19χρονο μέσο να σηειώνει δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά. Στο 64’ άνοιγε το σκορ με εντυπωσιακή κίνηση και τελείωμα μέσα στην περιοχή και στο 67’ εκμεταλλεύθηκε τη μπαλιά του Chris Erskine για να κάνει το 2-0.
Η Dundee United είχε αγκαλιάσει τη νίκη, όμως ο Greg Stewart με φοβερό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-1 βάζοντας ξανά τους Datk Blues στο παιχνίδι.
Το ματς είχε ανοίξει πια τελείως με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες, με σημαντικότερη αυτή της Dundee Utd στο 93’ όταν ο Simon Murray ανάγκασε το goalkeeper, Scott Bain, να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση στέλνοντας τη μπάλ στο δοκάρι.
Ένα λεπτό αργότερα στην εκπνοή της αναμέτρησης το ματς ήρθε στα ίσα. Το σουτ Gary Harkins ήταν πολύ δυνατό για το Luis Zwick που δε συγκράτησε τη μπάλα κι ο James McPake με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.
Το 2-2 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Paul Hartley που αποβλήθηκε σαφώς …ικανοποιημένος. Σκληρό για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν 2-0 κι άγγιξαν το 3-1, όμως η Dundee θα μπορούσε να τελείωσε το ματς από το πρώτο μέρος και η τελική μοιρασία δείχνει δίκαιη, σε ένα από τα συναρπαστικότερα ντέρμπι που είδε το Dundee.
DUNDEE UTD: Zwick, McGowan, Durnan, Donaldson, Dixon, Souttar, Rankin, Connolly (Murray 60), Fraser (Erskine 60), Spittal, Bodul (Telfer 71)
DUNDEE: Bain, McGinn, McPake, Etxabeguren (Konrad 9), Holt, Harkins, Thomson (McGowan 50), Ross, Stewart, Loy, Hemmings (Low 71).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.