Εκτός Ευρώπης η Aberdeen, 1-1 με την Kairat



Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της Aberdeen τελείωσε μέσα στο Pittodrie, με τους Dons να μένουν στο 1-1 με την Kairat.
H Αberdeen που είχε χάσει 2-1 στο Καζακστάν χρειαζόταν νίκη με 1-0, όμως το γκολ το σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι στο 59’ κι ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση. Οι Dons ισοφάρισαν στο 84’ με τον Kenny McLean, δε μπόρεσαν όμως να βρουν το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.
H Kairat παραλίγο να κάνει ζημιά με το ξεκίνημα στην Aberdeen, όμως το δυνατό σουτ του Gerard Gohou στο 2’ απέκρουσε ο Danny Ward. Δύο λεπτά αργότερα ο goalkeeper των Dons κράτησε ξανά όρθια την ομάδα του αποκρούοντας το σουτ του Stanislav Lunin.
Οι γηπεδούχοι συνήλθαν και πέρασαν στην επίθεση. Ζήτησαν πέναλτι στο 13’ όταν ο Yersel Kuantayev έπεσε πάνω στο David Goodwillie όμως ο επιθετικός των Dons ήταν υπερβολικός στην αντίδραση του κι ο Τσέχος διαιτητής της αναμέτρησης δε συγκινήθηκε.
Στο 18’ o Jonny Hayes σούταρε έξω από την περιοχή για να αποκρούσει ο Vladimir Plotnikov κι ο goalkeer των φιλοξενούμενων έδιωξε λίγο αργότερα και το σου του Niall McGinn με τους Dons να πιέζουν.
Η Kairat συνέχισε πάνως να βγαίνει μπροστά και στο 40 ‘ το σουτ του Mikhail Bakaev έξω από την περιοχή βρήκε πάλι σε ετοιμότητα το Danny Ward.
To ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ με την Aberdeen να έχει την κατοχή αλλά και το Danny Ward να ευχαριστεί που την κράτησε στο παιχνίδι.
Οι Dons μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη με τον Peter Pawlett να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 48’, όμως πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού βρέθηκαν πίσω στο σκορ.
Ο Ward απέκρουσε το σουτ του Mikhail Bakaev στο 59’, όμως ο Gerard Gohou πήρε το rebound κι έκανε το 0-1.
Oι Dons προσπάθησαν να απαντήσουν στο 63’ όμως το σουτ του Peter Pawlett έφυγε άουτ κι οι φιλοξενούμενοι έκαναν τις …καθιερωμένες καθυστερήσεις έχοντας πια το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.
Θα μπορούσαν μάλιστα να σημειώσουν κι άλλο γκολ όμως ο Ward έκανε ακόμα μια απόκρουση σταματώντας το σουτ του Isael στο 78’.
Στο 84’ ο Kenny McLean (που έχει σκοράρει και στο Καζακστάν) έκανε το 1-1 ξεσηκώνοντας το Pittodrie. Eνα λεπτό αργότερα το σουτ του Niall McGinn κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων κι η Aberdeen αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Dons δεν κέρδισαν κανένα από τα 3 ματς που έδωσαν στο Pittodrie, έφεραν ισάριθμες ισοπαλίες και στα δύο τελευταία βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

ABERDEEN: Ward, Logan, Taylor, Considine, Shinnie, Pawlett (Rooney 68), Jack, McLean, Hayes (Flood 81), McGinn, Goodwillie (Quinn 81)

KAIRAT ALMATY: Plotnikov, Markovic, Bruno, Gorman, Kuantayev, Isael (Serginho 82), Bakaev, Tymoschuk, Islamkhan, Lunin (90+3), Gohou (Despotovic 74).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.