Greenock Morton-St Mirren (Preview)



To Renfrewshire derby επιστρέφει απόψε στο Cappielow με τη Greenock Morton να υποδέχεται τη St Mirren.
Πέρασαν 15 χρόνια από την τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων κι η σημερινή αναμέτρηση έχει ξεσηκώσει τα δύο προάστια το Greenock και το Paisley.

Οι δύο ομάδες είναι χωρίς νίκη μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στην Championship κι η επικράτηση στο ντέρμπι αποτελεί την ιδανική ανάκαμψη.
Η Morton ξεκίνησε με ισοπαλία με τη Falkirk για να χάσει δύσκολα 1-0 από τη Hibernian στη συνέχεια.
Ο Joe McKee αναμένεται να λείψει από τους γηπεδούχους του Jim Duffy ενώ θα λείψουν ο αμυντικός Τhomas OWare κι ο Frank McKeown. O Michael Tidser είναι αμφίβολος αλλά αναμένεται να είναι στην αποστολή, ενώ φαίνεται να ξεπερνά τον τραυματισμό του ο Rickie Lamie.

H St Mirren είχε δύσκολη πρεμιέρα και γνώρισε την ήττα με 3-1 από τους Rangers στο Ibrox, για να υποστεί ήττα-σοκ στη συνέχεια μέσα στην έδρα της από τη Dumbarton. Την Τρίτη απέκλεισε την Annan Athletic και βρέθηκε στα προημιτελικά του Challenge Cup όπου θα αντιμετωπίσει τη Dumnfermline.
O νεοαποκτηθείς Keith Watson έχει πολλές πιθανότητες να βρίσκεται απόψε στην αποστολή, όμως δύσκολα θα τα καταφέρει ο Jason Naismith, με τον Ian Murray να μην αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Οι δύο ομάδες έχουν να βρεθούν αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1999/2000 όταν η St Mirren πήρε 10 στους 12 βαθμούς από τα 4 ματς που έδωε κόντρα στη Morton
Τελευταία νίκη της Morton σε ντέρμπι ήταν τον Απρίλιο του 1999 μέσα στο Paisley με το εντυπωσιακό 5-1, ενώ οι δύο ομάδες έχουν πρόσφατα συναντηθεί και στο League Cup με τη St Mirren να κερδίζει 4-3 μέσα στο Morton το 2012, ενώ για την ίδια διοργάνωση είχε νικήσει στο ίδιο γήπεδο με 3-2 και τη σεζόν 2002/03.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.