Mε 9 αλλαγές και δύο αυτογκολ η Celtic 3-1 τη Dundee Utd στο Tannadice




H Celtic πέρασε το εμπόδιο του Tannadice με σχετική άνεση, επικρατώντας 3-1 της Dundee Utd, παρά τα πολλά νέα πρόσωπα, με το Scott Allan να κάνει το ντεμπουτο του.
Ο Ronny Deila, ενόψει του της ρεβάνς των play-off του Champions League την Τρίτη κόντρα στη Malmo, άλλαξε όλη σχεδόν την ομάδα κρατώντας στο βασικό σχήμα μόνο το Leigh Griffiths και τον Emilio Izaguirre

H Celtic μπήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε στο 17’ με το Leigh Griffiths, για να χάσει σωρεία ευκαιριών στη συνέχεια με το Γερμανό goalkeeper των γηπεδούχων, Luis Zwick να κάνει 4 εντυπωσιακές αποκρούσεις και το Mark Durnan να διώχνει τη μπάλα προ κενής εστίας σε άλλη μια ευκαιρίας των Bhoys.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 42’ με το Ryan McGowan, και δύο λεπτά αργότερα ο Mark Duncan με αυτογκόλ διπλασίασε τα τέρματα των Bhoys, στην προσπάθεια του να διώξει τη σέντρα του Kris Commons. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Efe Ambrose ανέτρεψε το Scott Fraser στην περιοχή κι ο Chris Erskine εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι μειώντας σε 1-2 στο 46’. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Efe Ambrose έχασε την ευκαιρία να σκοράρει όταν η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα άουτ μετά από κόρνερ του Kris Commons. Η Celtic θα μπορούσε να έχει σημειώσει 3 και 4 γκολ ακόμη στο πρώτο μέρος, όμως πήγε στα αποδυτήρια μόλις με 2-1 μπροστά στο σκορ και τις δηλώσεις του Collins ότι οι ομάδες της Σκωτίας δεν μπορούν να την τιμωρήσουν να ετοιμάζονται να …στοιχειώσουν τους Bhoys.
H Celtic ξεκίνησε υποτονικά το δεύτερο ημίχρονο με τη Dundee Utd να μπαίνει με αυτοπεποίθηση όμως το πάθος των γηπεδούχων ξεθώριασε καθώς τα λεπτά κυλούσαν. Ο Deila αποφάσισε να ξεκουράσει τον υπερ-πολύτιμο Griffiths στο 68’ κι ο Scott Allan έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Celtic. Δύο λεπτά αργότερα ο 23χρονος μέσος παραλίγο να σκοράρει. Ο Γερμανός keeper των γηπεδούχων δεν έδιωξε τη μπάλα όπως θα έπρεπε με τις γροθιές του, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Allan έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Celtic έκανε το 1-3 στο 74’ με σουτ του Callum McGregor έξω από την περιοχή με τη μπάλα πάντως να αλλάζει πορεία από πόδια γηπεδούχων για να ξεγελάσει το Luis Zwick.
Το γκολ με τους νέους κανονισμους χρεώθηκε στο McGregor, όμως οι παδοί των γηπεδούχων μπορούν να ισχυρίζονται ότι έχασαν με δύο αυτογκόλ. Στο 89’ ο Baily –που ξεκίνησε αντί του Gordon κάτω από τα δοκάρια των Bhoys- απέκρουσε το σουτ του Aidan Connolly κι η …σεμνή τελετή στο Tannadice έλαβε τέλος.
Η Celtic ανέβηκε έστω και προσωρινά αφού η Hearts θα υποδεχτεί σε λίγο την Partick Thistle στην κορυφή της βαθμολογίας κι έχει πια το νου της στο ματς με τη Malmo την Τρίτη.
H Dundee Utd έκανε την τρίτη ήττα στα 4 τελευταία παιχνίδια της, δεύτερη συνεχόμενη, με το κλίμα να είναι ακόμα βαρύ για το Jackie McNamara.

DUNDEE UNITED: Zwick, Dixon, Donaldson, Durnan, Dillon, Souttar, McGowan, Fraser (Dow 54), Erskine (Connolly 77), Spittal, Muirhead (Murray 67). 
CELTIC: Bailly, Janko, Ambrose, O'Connell, Izaguirre, Rogic (Thomson 79), Mulgrew (McGregor 61), Mackay-Steven, Commons, Stokes, Griffiths (Allan 68)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.