Mπήκε με το δεξί η Celtic, 2-0 τη Ross County



H Celtic νίκησε 2-0 τη Ross County μπροστά σε 45.197 θεατές στο Celtic Park και ξεκίνησε θετικά την υπεράσπιση του τίτλου  της. 

Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με το John Clark να γωνρίζει την αποθέωση ξετυλίγοντας τη σημαία των πρωταθλητών η Celtic πήρε το προβάδισμα μόλις στο 4’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του leigh Griffiths. To πέναλτι είχε κερδίσει ο ίδιος ο Griffiths όταν ανατράπηκε στην περιοχή πό τον Andrew Davies , όμως στο 19’ ο επιθετικός των Bhoys αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού σκορπίζοντας την ανησυχία στον πάγκο τηε ομάδας του.

Τρία λεπτά αργότερα η Ross County βρέθηκε στην επίθεση με το Craig Gordon να βγαίνει από την περιοχή του σταματώντας με φάουλ το Jackson Irvine. Ο διαιτητής, Willie Collum, που δεν είχε δείξει κίτρινη στον Andrew Davies για το πέναλτι στο Griffiths, έκανε πάλι λάθος δείχνοντας κίτρινη αντί για κόκκινη κάρτα στο goalkeeper της Celtic.
Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 35’ όταν ο Stefan Johansen έκανε το 2-0 μετά από πάσα του Gary Mackay-Steven.
Η Celtic κατέβασε το πόδι από το γκάζι στο β’ μέρος, εξοικονομόντας δυνάμεις ενόψει του κρίσιμου επαναληπτικού με την Qarabag την Τετάρτη στο Αζερμπαϊτζάν. Η Ross County του Jim McIntyre, παρά το κακό της ξεκίνημα στάθηκε πολύ καλά κι έχει κα΄θε λόγο να διαμαρτύρεται για τη φάση του 22’.
Ηταν πάντως μα άνετη νίκη για τη Celtic που στοχεύει στο πέμπτο σερί πρωτάθλημα και διατήρησε το ρεκόρ που τη θέλει αήττητη σε πρεμιέρα πρωταθλήματος από το 1997.

CELTIC: Gordon, Ambrose, Boyata, van Dijk, Tierney (Janko 60'), Brown, Johansen (Commons 60'), Forrest, Armstrong, Mackay-Steven, Griffiths (Scepovic 19').

ROSS COUNTY: Fox, Fraser, Davies, Boyd, Foster, McShane (Graham 86'), Quinn, Gardyne, Irvine, Murdoch (De Vita 56'), Curran (Boyce 70').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.