Ντέρμπι χωρίς νικητή, Morton και St Mirren έμειναν στο 0-0



Ένα κλασικό βρετανικό ντέρμπι είδαν οι 5.343 θεατές που βρέθηκαν στο Cappielow, χωρίς πολλές φάσεις, χωρίς γκολ και φυσικά χωρίς νικητή. 
Το Renfrewshire derby ήταν σκληρό όπως αναμενόταν, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή χωρίς ουσία όμως παρότι η St Mirren βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες από το 55’ μετά την αποβολή του Luke Conlan.
Η εικόνα θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν η St Mirren έπαιρνε προβάδισμα στο 7’. Ο keeper Derek Gaston έκανε άστοχη έξοδο, ο Steven Thompson έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ –κακώς- ακυρώθηκε αφού υποδείχθηκε επιθετικό φάουλ.
Η Morton είχε την κατοχή, χωρίς να μπορεί να νικήσει το σταθερότατο Jamie Langfield και το πρώτο μέρος έληξε χωρίς συγκινήσεις με το πάθος πάντως να ξεχειλίζει. 

Στο 83’ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Peter MacDonald απέκρουσε εντυπωσιακά ο Jamie Langfield. Ένα λεπτό πριν η St Mirren είχε τη δική της ευκαιρία με το να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή που εξουδετέρωσε ο Grant Adam, οποίος είχε πάρει στο 73’ τη θέση του Derek Gaston κάτω από τα δοκάρια, με το βασικό keeper των γηπεδούχων να τραυματίζεται. Ο Adam ήταν τελικά αυτός που κράτησε το βαθμό αποκρούωντας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το φάουλ που εκτέλεσε απευθείας ο Jim Goodwin.
Το τελικό 0-0 αφήνει τις δύο ομάδες χωρίς νίκη μετά από 3 ματς στη σκωτσέζικη Championship, με τη St Mirren να παίρνει τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα.

GREENOCK MORTON: Gaston (Adam 72), Kilday, Gasparotto (O'Ware 62), Lamie, Pepper, Barr, Miller, Forbes, McCluskey (Sabajo 72), Johnstone, MacDonald.

ST MIRREN: Langfield, Watson, Baird, Kelly, Conlan, Goodwin, McMullan, Carswell, Agnew (Stewart 58), Howieson (Morgan 80), Thompson (Gallagher 70).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.