Oι Dons πήραν το New Firm, 1-0 στο Tannadice



H Αberdeen έφυγε με τους 3 βαθμούς από το Tannadice, χάρη σε μια εντυπωσιακή κεφαλιά του Kenny Mclean στο 82’.

Η Dundee Utd μπήκε πολύ δυνατά χάνοντας την πρώτη ευκαιρία της στο ξεκίνημα όταν η κεφαλιά του Durnan έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να κάνουν φάσει, όμως οι Dons αντέδρασαν κι είχαν κι αυτοί τις στιγμές τους.

Ευκαιρίες κι από τις δύο πλευρές στο πρώτο μέρος με μεγαλύτερη αυτή της Dundee Utd όταν ο goalkeeper των Dons, Danny Ward απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Bilate.
Χωρίς σκορ το ημίχρονο, με το θέαμα να αποζημιώνει τους 10.706 θεατές που βρέθηκαν στο Tannadice.
Σαφώς κατώτερο το δεύτερο ημίχρονο, με την ποιότητα της Aberdeen να αρχίσει να φαίνεται. Η έξοδος του Bilate στέρησε από τους γηπεδούχους τη σπιρτάδα τους, δεν ήταν ο κορυφαίος αλλά απειλούσε συνεχώς την εστία των Dons.
Η Aberdeen θα μπορούσε να είχε κερδίσει πέναλτι όταν ο McGowan φάνηκε να σπρώχνει από πίσω το Goodwillie στην περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν το είδε.
Το γκολ που εκρινε την αναμέτρηση ήρθε σχεδόν από το πουθενά. Ο David Goodwillie έβγαλε μια ακίνδυνη σέντρα στην περιοχή κι ο Kenny Mclean, αρκετά μακριά και πλάγια από την εστία, έπιασε μια γυριστή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα με μια απίστευτη λόμπα να βρει το δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα.
Η Aberdeen έφυγε με όλους το βαθμούς από το Tannadice κι ο Derek McInnes μπορεί τώρα να φοσιωθεί στη ρεβάνς της Πέμπτης με την Kairat για το Europa League.


DUNDEE UNITED: Zwick, Dixon, Donaldson, Durnan, McGowan, Souttar, Rankin (Sneijder 72), Erskine, Spittal, Telfer (Murray 62), Bilate (Bodul 45).
ABERDEEN: Ward, Logan, Taylor, Quinn, Considine (Jack 78), Shinnie, McLean, Flood, Hayes (Goodwillie 68), Smith (McGinn 62), Rooney.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.