Ακατάλληλο το γήπεδο της Qarabag



Η Celtic θα ταδέψει στο Αζερμπαϊτζάν για να αντιμετωπίσει την Qarabag στη ρεβανας του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League
Οι Bhoys έχουν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς, είναι άγνωστο όμως αν θα δώσουν τη ρεβάνς στο Tofiq Bahramov Stadium, που δίνει τα ματς της η Qarabag, αφού σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Μπακού, ο αγωνιστικός χώρος είναι ακατάλληλος.

Πάνω από το 30% του αγωνιστικού χώρου είναι σε κακή κατάσταση, ενώ πολλά τμήματα του γηπέδου είναι άνισα κι η εταιρεία που συντηρεί το γήπεδο θεωρεί αδύνατο να έχει φταιχθεί μέχρι την ώρα του αγώνα. Αιτία για την κακή κατάσταση του γηπέδου είναι μια περίοδο ακραίων καιρικών συνθηκών με υπερβολική ζέστη. 

Η Qarabag σκεφτόταν να μεταφέρει το ματς στο Bakcell Arena stadium του Μπακού, κάτι αδύνατο αφού θα χρησιμοποιηθεία για αγώνα του Europa League το επόμενο βράδυ, με τη Μπακού να αντιμετωπίζει τον Απόλλων Λεμεσού κι η UEFA υποχρεώνει τους συλλόγους να έχουν προπονηθεί στο γήπεδο που θα παίξουν 24 ώρες πριν το ματς.
Άλλο ένα πρόβλημα για την Qarabag είναι ότι είναι σε εξέλιξη η πώληση των 30.000 εισιτηρίων κι αν μεταφέρουν το ματς θα αντιμετωπίσουν ένα λογιστικό εφιάλτη.

Εκπρόσωπος της Celtic δήλωσε σχετικά με την όλη κατάσταση: “Γνωρίζουμε το θέμα, περιμένουμε διαβεβαιώσεις για την ποιότητα του αγωνιστικού χώρου.”

H UEFA πάντως έχει συγκεκριμένους κανονισμούς για την αναβολή αγώνων, με το άρθρο 11.01 να αναφέρει: “Αν η γηπεδούχος δεν μπορεί να διεξάγει το ματς, πχ εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου, οφείλει να ειδοποιήσει τη φιλοξενούμενο και το διαιτητή πριν την άφιξη τους, αλλά και τη διοίκηση της UEFA. Σε αυτή την περίπτωση το ματς θα διεξαχθεί αλλού, με την ημερομηνία να ορίζεται από την UEFA αφού έρθει σε συνεννόηση με τους δύο συλλόγους.”

Αν όμως οι υπεύθευνοι της UEFA περιμένουν να φτάσει πρώτα η Celtic στο Αζερμπαϊτζάν κι αναβάλλουν μετά το ματς τότε: “Αν προκύψει οποιαδήποτε αμφιβολία για την κατάσταη του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής αποφασίζει επι τόπου για τη διεξαγωγή του αγώνα. Αν αποφασίσει ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί το ματς, πχ λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, ο αγώνας θα γίνει ή την επόμενη μέρα, ή μια άλλη μέρα κι ημερομηνία που θα ορισθεί από την UEFA.”

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Qarabag είχε πρόβλημα με το γήπεδο της. Πέρυσι είχε αναγκαστεί να καλέσει μια αγγλική εταιρεία που ειδικεύεται στους αγωνιστικούς χώρους για να λύσει το θέμα, πριν από μια αναμέτρηση για το Europa League με τη St Etienne.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.