Με σφραγίδα Tavernier οι Rangers, 1-0 τη Hibernian



Oι Rangers επικράτησαν 1-0 της Hibernian στη μεγάλη αναμέτρηση της Championship και διατήρησαν το απόλυτο στη φετινή σεζόν.
Ο James Tavernier, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 66’, σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, με τους Gers να ισοβαθμούν με την Queen of South και να πατούν κορυφή λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.
Το σημαντικό για τους μπλε της Γλασκώβης είναι ότι έχουν αφήσει 6 βαθμούς πίσω τη Hibernian, στην 3η μόλις αγωνιστική της Championship.

H αναμέτρηση φυσικά δεν είχε καμία σχέση με εκείνο το 6-2 των Gers στο Easter Road, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Challenge Cup.
Eιδικά το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία φάση και την κλασικότερη ευκαιρία να χάνεται από τους Hibs. Oι Rangers έφτασαν κοντά στο γκολ στο 12’ όμως η κεφαλιά του Martyn Waghorn δεν κατέληξε στα δίχτυα και στο 43’ ήταν η σειρά της Hibernian με το Jason Cummings να σουτάρει πάνω στο goalkeeper των Rangers, Wes Foderingham.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους. Μόλις στο 48’ ο Jason Holt έπιασε ένα δυνατό σουτ, με διπλή προσπάθεια, μέσα στην περιοχή, όμως ο keeper των Hibs, Mark Oxley, έπεσε στη γωνία του στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Καλύτεροι οι Gers, όμως η Hibernian είχε την ευκαιρία της στο 64’ με το Liam Henderson να στένει τη μπάλα απελπιστικά άουτ από καλή θέση.
Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ο James Tavernier εκτέλεσε φάουλ απο δύσκολη θέση στέλνοντας με εντυπωσιακό φάλτσο τη μπάλα στα δίχτυα του Mark Oxley. 1-0 στο 66’ με τον αμυντικό των Rangers να φτάνει τα 4 γκολ φέτος, πετυχαίνοντας για δεύτερη φορά γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στη Hibernian.
O Mark Oxley κράτησε όρθια τη Hibernian αποκρούωντας το σουτ του Kenny Miller στο 70’ και 5 λεπτά αργότερα ο Lee Wallace έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση. Το 2-0 δεν έγινε κι η Hibernian άγγιξε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις όμως ο Lewis Stevenson έχασε την ευκαιρία.  

Το τελικό 1-0 βρίσκει τους Hibs να αναπολούν τις χαμένες ευκαιρίες τους, όμως οι Gers άξιζαν τη νίκη και το απόλυτο, με τους 49.220 θεατές που βρέθηκαν στο Ibrox (sold out φυσικά) να βλέπουν ένα άκρως αναταγωνιστικό παιχνίδι παρότι δεν είχε πολλές φάσεις.


RANGERS: Foderingham, Tavernier, Kiernan, Danny Wilson, Wallace, Holt (Shiels 68), Halliday, Law, McKay (Oduwa 60), Waghorn, Miller (Clark 83)

HIBERNIAN: Oxley, Gray (McGeouch 50), Hanlon, Fontaine, Stevenson, McGinn, Fyvie, Boyle, Henderson (Stanton 89), Carmichael (Malonga 77), Cummings. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.