Aπώλεια 4 εκατομμυρίων λιρών για τη Celtic



Οι πρωταθλητές Σκωτίας κατέγραψαν απώλεια της τάξης των 4 εκατομμυρίων λιρών, ενώ ένα χρόνο πριν είχαν παρουσιασει κέρδος 11 εκατομμυρίων λιρών.
Αυτή ήταν η καταγραφή μέχρι τις 30 Ιουνίου και τα νούμερα θα ανέβουν για τη Celtic όταν καταγραφούν και τα 13 εκατομμύρια λίρες που κέρδισε από την πώληση του Virgil van Dijk.
O γενικός διευθυντής των Bhoys, Peter Lawwell, θεωρεί ότι η περσινή ήταν μια μεταβατική περίοδος με Ronny Deila κι αρκετά δραστήρια μεταγραφικά. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο αν κι η Celtic παρουσίασε κέρδος 6.8 εκατ.λιρών. Το περασμένο καλοκαίρι είχε πουλήσει το goalkeeper Fraser Forster στη Southampton για 10 εκατομμύρια λίρες και ξόδευε σχεδόν το ίδιο ποσό για να φέρει στο Parkehead τους Stefan Scepovic, Stuart Armstrong, Gary Mackay-Steven κι αρκετούς δανεικούς.
"Η απόφαση μας να μην πουλήσουμε συγκεκριμένους παίκτες κι η αποτυχία να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League, είχαν σημαντική επίδραση στα έσοδα και στα κέρδη," δήλωσε ο Lawwell.
"Η κύρια στρατηγική μας είναι ένα αυτοσυντηρούμενο ποδοσφαιρικό μοντέλο που στηρίζεται στις ακαδημίες και στην επιστημονική ανάλυση των επιδόσεων των παικτών για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία” τόνισε ο γενικός διευθυντής των πρωταθλητών Σκωτίας που έμειναν για δεύτερη σερί σεζόν εκτός των ομίλων του Champions League, διοργάνωση στην οποία ο σύλλογος οφείλει να είναι σύμφωνα με τις δηλώσεις του Lawwell.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.