Το πιστεύει η Aberdeen, 3-1 τη Hearts στο Tynecastle




Όσοι αμφέβαλλαν ότι η Aberdeen μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα τον τίτλο από τη Celtic πήραν την απάντηση τους στο Εδιμβούργο.
Οι Dons νίκησαν 3-1 (3-0 στο ημίχρονο) έκαναν το 8 στα 8 κι οδηγούν εμφαντικά την κούρσα στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα.
Οι Dons βρέθηκαν να προηγούνται 3-0 στο ημίχρονο στο Tynecastle και -παρότι η Hearts κατάφερε να μειώσει (είχε και δοκάρι στη συνέχεια) και να ξαναμπεί στο ματς- οι Dons είχαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους με το David Goodwillie να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Niall McGinn κι αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων.
Η Aberdeen διπλασίασε τα τέρματα της στο 22’ με ένα εξαιρετικό γκολ του Niall McGinn κι ενώ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν έκανε το 0-3 στις κθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το David Goodwillie να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Οι Jampos μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και κατάφεραν να μειώσουν στο 52’ με γκολ του Igor Rossi.
Η Aberdeen όμως δεν είχε καμία διάθεση αν αφήσει τους γηπεδούχους να ελπίζουν, στο 58’ απάντηση με σουτ του Peter Pawlett που απέκρουσε δύσκολα ο Neil Alexander. Στο 70’ πάντως στάθηκε τυχερή όταν ο Callum Paterson έστειλε τη μπάλα στα δοκάρι με εκτέλεση φάουλ, με τους Donas να ελέγχουν στη συνέχεια το ρυθμό και να βγαίνουν πολύ επικίνδυνα στην κόντρα.
Το τελικό 3-1 μέσα στο Tynecastle είναι μήνυμα διεκδίκησης τίτλου, οι Dons είναι στο +5 (η Celtic κερδίζει 2-0 στο ημίχρονο τη Dundee) έκαναν το 8 στα 8 διαλύοντας κάθε ρεκόρ συλλόγου και δείχνουν ικανοί να παλέψουν μέχρι το τέλος.
Βίοι αντίθετοι για τη Hearts που ξεκίνησε με 5 στα 5 και στη συνέχεια έκανε 3 απανωτές ήττες με την άμυνα να δείχνει ότι είναι το πρόβλημα για την ομάδα του Robbie Neilson. H είσοδος πάντως του Sam Nicholson στη θέση του Gavin Reilly άλλαξε σημαντικά την εικόνα της Hearts κι ο τεχνικός μάλλον θα έπρεπε να τον είχε στο βασικό σχήμα.

HEARTS: Alexander, Paterson, Ozturk, Augustyn, Rossi, Buaben (King 85), Pallardo, Sow, Walker, Reilly (Nicholson 45), Juanma.
ABERDEEN: Ward, Logan, Shinnie, Quinn Taylor, Considine. Jack, Shinnie, McLean, McGinn (McLaughlin 90+2), Pawlett (Rooney 66), Goodwillie (Parker 84).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.