Ε-Χ-ασε ευκαιρία η Celtic, 2-2 στο Άμστερνταμ


Η Celtic έφτασε πολύ κοντά στη νίκη στο Άμστερνταμ, όμως η αποβολή του Izaguirre αποδείχθηκε καταλυτική κι οι Bhoys έφυγαν με ένα βαθμό από το Αμστερνταμ. Η Celtic προηγήθηκε δύο φορές στοΆμστερνταμ (με Nir Biton στο 8’ και Mikael Lustig στο 42’), δέχτηκε όμως την ισοφάριση στο 84’ από το Schone κι ενώ έπαιζε με 10 παίκτες από το 73’ λόγω αποβολής του Emilio Izaguirre.
O Kροάτης σέντερ μπακ, Jozo Simunovic έκανε το ντεμπούτο κι ο Kris Commons ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος σε ευρωπαϊκό ματς, με την παρουσία να αποδεικύεται καταλυτική αφού δημιούργησε και τα δύο γκολ των Bhoys.

H Celtic ξεκίνησε ιδανικά ανοίγοντας το σκορ στο 8’. Ο Stefan Johansen πρέσαρε ψηλά και κέρδισε τη μπάλα, την έδωσε στον Kris Commons κι αυτός αφού απέφυγε έναν αντίπαλο βρήκε το Nir Biton που μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και με σουτ στην άλλη γωνία έκανε το 0-1.
Ο Ajax έφερε το ματς στα ίσα στο 24’ με στου του Vicrtor Fischer έξω από την περιοχή. Η Celtic έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 40’ όμως την προσπάθεια του Leigh Griffiths έδιωξε εντυπωσιακά ο Cillessen. Το δεύτερο γκολ όμως ήρθε για τη Celtic δύο λεπτά αργότερα όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Commons ο Μikael Lustig έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.
 Οι γηπεδούχοι πίεσαν, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Klassen κι η Celtic άρχισε να πρεσάρει ψηλά. Αυτό φάνηκε να αποδίδει όταν ο James Forrest έπιασε το σουτ όμως πάλι ο Cillessen κράτησε όρθιο τον Ajax. Άλλη μια ευκαιρία για τη Celtic με το Griffiths με τους Bhoys να δείχνουν όλο και πιο επικίνδυνοι στην κόντρα. Στο 73΄όμως άλλαξαν οι ισορροπίες όταν ο Emilio Izaguirre είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα αδέξιο τάκλιν στον Anwar El Ghazi.
Ο Ajax έκλεισε τη Celtic στα καρέ της κι άγγιξε την ισοφάριση με τον Arkadiusz Milik όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Δανός μέσας, Schone, έσωσε τους γηπεδούχους, όταν εκτέλεσε φάουλ μακριά από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Gordon στο 84’.
Εφιαλτικά τα λεπτά που απέμειναν με τον Ajax να πιέζει ασφυκτικά και τη Celtic να φεύγει τελικά με το 2-2. Στο άλλο ματς του ομίλου όμως Molde νίκησε 3-1 τη Fenerbahce μέσα στην Τουρκία κάνοντας άνω κάτω τον όμιλο, με τους Νορβηγούς να είναι στην κορυφή με το καλημέρα. 

AJAX: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Gudelj, Fischer (Schone 75), Sinkgraven (Serero 62), El Ghazi, Younes (Milik 62), Klaassen. 
CELTIC: Gordon, Lustig (Ambrose 69), Simunovic, Boyata, Izaguirre, Johansen, Brown, Bitton, Forrest (Blackett 75), Commons (Janko 83), Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.