Αγρίεψε η Celtic (6-0 τη Dundee) κι ο …Emilio (δύο γκολ και χαμένο πέναλτι)



H Celtic επέστρεψε στις νίκες με τον πλέον εμφαντικό τρόπο συντρίβοντας με 6-0 τη Dundee. Οι Bhoys που ήξεραν ότι στο ημίχρονο η Aberdeen κέρδιζε 3-0 στο Tynecastle (3-1 τελικό σκορ), δεν είχαν περιθώρια απωλειών.
Προηγήθηκαν 2-0 στα πρώτα 16 λεπτά, για να επικρατήσουν τελικά με 6-0 δείχνοντας ότι καλοδέχονται την πρόκληση τίτλου από την Aberdeen, είναι πάντως ακόμα στο -5 από τους Dons. Δύο γκολ σημείωσε ο Emilio Izzaguire που είχε αποβληθεί στο 2-2 με τον Ajax την Πέμπτη, ενώ έχασε την ευκαιρία να hat-trick όταν έστειλε τη μπάλα άουτ σε εκτέλεση πέναλτι.Ιδανικό δώρο γενεθλίων για το Ronny Deila που γιορτάζει τα 40 του χρόνια.

Τα γκολ των Tomas Rogic στο 14’ και Leigh Griffiths στο 16’ ήταν ότι καλύτερο για τους Bhoys που έδειχναν αποφασισμένοι να ξεσπάσουν πάνω στους Dark Blues. Aκολούθησε σωρεία ευκαιρίων (μεταξύ των οποίων και δοκάρι του James Forrest) με το Scott Bain να έχει πολύ δουλειά κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων που είδαν με ανακούφιση τη λήξη του πρώτου μέρους. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Bains απέκρουσε την προσπάθεια του Rogic όμως ο goalkeeper των φιλοξενούμενων έδειχνε να παλεύει μόνος του. Ακολούθησαν δύο γκολ από τον Emilio Izzaguire στο 54’ και το 61’ κι όταν η Celtic κέρδισε πέναλτι με το McGregor, ο αριστερός μπακ από τις Ονδούρες ετοιμάστηκε για hat-trick. O Izzaguire όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, χωρίς αυτό πάντως να χαλάει τη μέρα των Bhoys που συνέχισαν να δημιουργούν και χάνουν ευκαιρίες. Δύο απανωτά γκολ στο 87’ με το Scott Brown και το Nadir Ciftci (το πρώτο του με τους Bhoys) διαμόρφωσαν το τελικό 6-0 που δείχνει λίγο βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι. Η Celtic έμεινε στο -5 από την Aberdeen, απαντώντας με εμφαντικό τρόπο στηνη πρωτιά της Aberdeen.

CELTIC: Gordon; Janko, Boyata, Ambrose, Izaguirre, Brown, Bitton, Commons (Mackay-Steven 60), Rogic, Forrest (McGregor 63), Griffiths (Ciftci 57).
DUNDEE: Bain, Irvine, Konrad, McPake, McGinn, Thomson (Calder 59), Ross, Harkins (Loy 60), Low, Stewart, Hemmings (Healey 67).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.