Celtic και Dunfermline τιμούν το Jock Stein με Moyes στον πάγκο

Αυτό το μήνα συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο του θρυλικού Jock Stein
O -κατά πολλούς- κορυφαίος Σκωτσέζος τεχνικός όλων των εποχών άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο, στις 10 Σεπτέμβρη του 1985 στο Cardiff της Ουαλίας έχοντας οδηγήσει την εθνική Σκωτίας στο μουντιάλ.

Η Celtic κι η Dunfermline τιμούν τη μνήμη του λίγες μέρες νωρίτερα, σήμερα, σε ένα ιστορικό φιλικό στο East End Park, το γήπεδο των Pars. O Jock Stein ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με τη Dunfermline to 1960, την έσωσε από τον υποβιβασμό και την επόμενη σεζόν πήρε το κύπελλο Σκωτίας, το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία των Pars.

Mε τη Celtic έγινε ο πρώτος Βρετανός τεχνικός που σήκωσε το κύπελλο πρωταθλητριών, ενώ την οδήγησε σε άλλον έναν τελικό το 1970 και κατέκτησε ως προπονητής της 9 σερί πρωταθλήματα, οκτώ κύπελλα και 6 League Cup Σκωτίας, με τους Bhoys τους οποίους είχε υπηρετήσει και ως ποδοσφαιριστής.
Το άγαλμά του βρίσκεται στην είσοδο του Celtic Park.

Το φιλικό θα γίνει μεταξύ ποδοσφαιριστών-θρύλων των δύο ομάδων και την τεχνική ηγεσία της Dunfermline θα έχει ο David Moyes, πρώην τεχνικός των Manchester United και Everton και νυν της Real Sociedad, που έχει αγωνισθεί ως ποδοσφαιριστής και στη Dunfermline και στη Celtic

Ο Murdo MacLeod θα είναι στον πάγκο της Celtic, ενώ οι Jackie McNamara (τωρινός τεχνικός της Dundee Utd), Tosh McKinlay, Mark Burchill (τεχνικός της Livingston), Αlan Stubbs (τεχνικός της Hibernian), Jonathan Gould, Rab Douglas, Martin Compston, Stilian Petrov, Simon Donnelly, αλλά και ο γνωστός ηθοποιός (από τις ταινίες Χ-ΜΕΝ), James McAvoy θα αγωνισθούν με τoυς Hoops. O McAvoy είχε παίξει και πέρυσι στο Maestrio, τον αγώνα μεταξύ επίλεκτων του Paul McStay και Rio Ferdinand.

Oι Andrius Skerla, Marco Ruitenbeek και Scott Thomson θα παίξουν με τους Pars που αναμένεται να έχουν στη σύνθεση τους και τους Craig Brewster και Stevie Crawford.


Το ματς γίνεται κάτω από τη χορηγία των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων των δύο ομάδων και θα ακολουθήσει δείπνο προς τιμήν του θρυλικού Jock Stein.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.