Dons για τίτλο, 2-1 τη Celtic





H Αberdeen νίκησε 2-1 τη Celtic, ανέβηκε στην κορυφή κάνοντας το 6 στο 6 κι έσπασε και το ρεκόρ του Sir Alex Ferguson.
Η Celtic προηγήθηκε με πέναλτι του Leigh Griffiths στο 35’ για να ισοφαριστεί η Aberdeen με πέναλτι του Adam Rooney στο 56’ και να πάρει τη νίκη με γκολ του Paul Quinn στο 85’, παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 70’ μετά την αποβολή του Jonny Hayes.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού χειροκρότημα στη μνήμη του θρυλικού παίκτη της Aberdeen Graham Leggat, πέθανε στις 29 Αυγούστου, ενώ οι παίκτες και των δύο ομάδων έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια.  Η Celtic έχασε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης μόλις στο 2’ όταν στο πισωγύρισμα της μπάλας από τον Andy Considine  επενέβη ο Tom Rogic πιάνοντας το σουτ που απέκρουσε ο Danny Ward. Η κεφαλιά του Charlie Mulgrew έφυγε άουτ στο 13’ ενώ στο 17’στο σουτ του Leigh Griffiths η μπάλα άλλαξε πορεία πάνω στον Andrew Shinnie και τράνταξε το δοκάρι του Danny Ward.
Παρότι η Aberdeen φάνηκε να ισορροπεί το ματς η Celtic κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ. Ο Andrew Considine τράβηξε το Leigh Griffiths που ήταν σε προφανή θέση για γκολ και το πέναλτι δόθηκε. Ο αμυντικός των Dons τη γλύτωσε με μια κίτρινη κάρτα, ενώ ο Griffiths εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κάνοντας το 0-1 στο 32’. Παρότι η Aberdeen πίεζε η Celtic άφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 40’ όμως η κεφαλιά του αμαρκάριστου Leigh Griffiths έφυγε άουτ.
Η Aberdeen ζήτησε πέναλτι στο 49’ όταν στη σέντρα του Shay Logan ο Charlie Mulgrew φαίνεται να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι, πεσμένος στο χορτάρι. Το πέναλτι ήρθε για την Aberdeen 3 λεπτά αργότερα, όταν ο Dedryk Boyata ανέτρεψε το Shinnie. Ο Adam Rooney ήταν εύστοχος και στο 52’ οι Dons έφεραν το ματς στα ίσα.
Η Celtic φάνηκε να χάνει τα πατήματα της στη συνέχεια, όμως στο 70’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Jonny Hayes πήρε κόκκινη σε σκληρό τάκλιν πάνω στο Mikael Lustig.
Η Aberdeen κατάφερε να γυρίσει το ματς στο 85’ με τον Paul Quinn να πετάγεται σε εκτέλεση φάουλ και να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Celtic άγγιξε την ισοφάριση στο 90’ όμως ο Andrew Considine έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή στο σουτ του Leigh Griffiths.
Το τελικό 2-1 φέρνει τους Dons στην κορυφή και με ένα ματς στο χέρι, αυτό με τη Hamilton που θα διεξαχθεί την Τρίτη και μπορεί να τους φέρει στο +5.
Η ουσία είναι ότι έκαναν το 6 στα 6 σπάζοντας το ρεκόρ της καλύτερης εκίνησης στην ιστορία του, που κρατούσε από την εποχή του Sir Alex Ferguson και μπορούν να ονειρεύονται ακόμα και τον τίτλο.
Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα της Celtic στη Σκωτία, με την Aberdeen να είναι πια η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα.
ABERDEEN: Ward, Taylor, Quinn, Considine, Logan, McGinn (Flood 87), Jack, Shinnie, Hayes, McLean, Rooney (Parker 81).

CELTIC: Gordon, Lustig (Ambrose 73), Boyata, Blackett, Mulgrew, Bitton, Brown, Rogic (Forrest 73), Johansen, Mackay-Steven (Ciftci 77), Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.