Σκωτία-Γερμανία (preview)

Ένα χρόνο ακριβώς μετά την ήττα της με 2-1 στη Γερμανία, η Σκωτία υποδέχεται την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Hampden Park, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για την ομάδα του Gordon Strachan.
Η Σκωτία γνώρισε απροσδόκητη ήττα με 1-0 στην Τιφλίδα από τη Γεωργία, για να ακολουθήσει μια ταλαιπωρία 12 ωρών μέχρι να βρεθεί ξανά στη Γλασκώβη.
Ο τεχνικός των Σκωτσέζων, Gordon Strachan, δήλωσε ότι η ταλαιπωρία δεν πρόκειται να επηρεάσει την ομάδα, ετοιμάζει πάντως αρκετές αλλαγές ενόψει της αναμέτρησης με τους παγκόσμιους πρωταθλητές.
Οι James Forrest, James McArthur και Chris Martin έχουν πολλές πιθανότητες να ξεκινήσουν απόψε.
Είναι γεγονός ότι αρκετοί παίκτες της εθνικής δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στο ματς με τη Γεωργία και απέναντι στη Γερμανία κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.
Ο αρχηγός Scott Brown δεν έκανε καλό παιχνίδι, η εθνική όμως ξεκινά από αυτόν κι ο James McArthur της Crystal Palace είναι απαραίτητος τώρα σύμφωνα με το Strachan.
Ο James McArthur μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και βρίσκει δίχτυα κι αναμένεται, -σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του Strachan -, να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Forrest μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις από τα άκρα.
Xωρίς προβλήματα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές που μετά τη νίκη τους επί της Πολωνίας ανέβηκαν στην κορυφή του ομίλου.
Ο τεχνικός της Γερμανίας, Joachim Low, δε φαίνεται να αλλάζει πολλά στην ομάδα που νίκησε την Παρασκευή την Πολωνία, που σημαίνει ότι ο goalkeeper Manuel Neuer, ο μέσος Bastian Schweinsteiger κι οι επιθετικοί Thomas Muller και Mario Gotze θα ξεκινήσουν.
Ο επιθετικός μέσος Marco Reus, της Borussia Dortmund λογικά θα μείνει εκτός, αφού έχει σπάσει το δάκτυλο του.

ΟΙ Γερμανοί είναι αήττητοι στις 7 τελευταίες επίσημες αναμετρήσεις τους με τη Σκωτία, μετρώντας 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Και τα δύο Χ στη Γλασκώβη όποτε θα συναντηθούν ξανά απόψε οι δύο ομάδες.

Η Σκωτία έχει κερδίσει και τα τελευταία 4 επίσημα ματς που έχει δώσει στην έδρα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός της Σκωτίας Gordon Strachan είχε σκοράρει εναντίον της Γερμανίας στο μουντιάλ του 1986.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.