Αυτή τη φορά ήταν Scotland the Brave, αλλά έχασε 2-3 από τη Γερμανία

Η Σκωτία ήταν αυτοί που περίμεναν κι ήθελαν οι Tartan Army, “Scotland the Brave” δικαιώνοντας το προσωνύμιο της, όμως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έδειξαν την κλάση τους επικρατώντας με 3-2.
Η Γερμανία προηγήθηκε στο 18’ με σουτ του Thomas Muller έξω από την περιοχή και τη μπάλα να αλλάζει πορεία αφού “βρήκε” το Russell Martin για να καταλήξει στα δίχτυα του David Marshall.
Oι Σκωτσέζοι έφεραν το ματς στα ίσα με αυτογκόλ στο 28’. Ο Manuel Neuer δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα στο φάουλ που εκτέλεσε ο Shaun Maloney κι ο Mats Hummels την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Έξι λεπτά αργότερα όμως ο Thomas Muller με κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους εκμεταλλευόμενος απανωτά λάθη στη σκωτσέζικη άμυνα. Η Σκωτία έφτασε ξανά στην ισοφάριση στο 43’ με βολίδα του James McArthur κι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 2-2 σε ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο. Στο 54’ ο Ilkay Gundogan έκανε το 2-3 για τους Γερμανούς κι αυτή τη φορά η Σκωτία δεν είχε απάντηση.
Το αποτέλεσμα αφήνει τη Σκωτία 4 βαθμούς πίσω από την Ιρλανδία και κάνει ακόμα πιο οδυνηρή την ήττα της Παρασκευής στην Τιφλίδα.
Οι Ιρλανδοί στη συνέχεια θα υποδεχτούν τους Γερμανούς και θα τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους στην Πολωνία. Η Σκωτία υποδέχεται την Πολωνία και πηγαίνει στο Γιβραλτάρ την τελευταία αγωνιστική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας η Σκωτία υπερτερεί της Ιρλανδίας μιας κι έχει καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια.
ΣΚΩΤΙΑ : Marshall, Hutton, Martin, Hanley, Mulgrew, McArthur, Brown (Martin 81), Forrest (Ritchie 81), Morrison,  Maloney (Anya 60), Fletcher.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Neuer, Can, Boateng, Hummels, Hector, Schweinsteiger, Kroos, Muller, Gundogan, Özil (Kramer 92), Gotze (Schurrle 86).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.