Ζήτησε συγγνώμη η SFA από τα άτομα με αναπηρικό καροτσάκι

Η SFA (Scottish Football Association), η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας, ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τα άτομα με αναπηρικό καροτσάκι που βρέθηκαν στο Hampden Park το βράδυ της Δευτέρας, για το κρίσιμο παιχνίδι της Σκωτίας με τη Γερμανία.
 Φωτογραφίες στα social media απέδειξαν ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν καλή θέα του γηπέδου εξαιτίας διαφημιστικών πανό και πινακίδων. Απαντώντας σε ερώτηση του ρεπόρτερ του BBC, Mark Daly, o γενικός αρχηγός της SFA, Stewart Regan, χαρακτήριζε “απαράδεκτο” το γεγονός και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της ομοσπονδίας.
Το πρόβλημα ήταν κυρίως στη Νότια κερκίδα κι η ομοσπονδία υποσχέθηκε να επιστρέψει τα λεφτά που έδωσαν οι συγκεκριμένοι οπαδοί για να αγοράσουν τα εισιτήρια.
Ο Keith Ferguson, μέλος του συνδέσμου οπαδών της Σκωτίας με αναπηρία, δήλωσε χαρακτηριστικά BBC Radio Scotland:
"Πολλοί ήταν αυτοί που γύρισαν σπίτι τους πριν κάν ξεκινήσει το παιχνίδι, όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν καθόλου θέα και δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις."
Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, η ομοσπονδία εξετάζει το θέμα, τονίζοντας ότι τα πάντα θα έχουν λυθεί μέχρι το ματς με την Πολωνία τον Οκτώβριο.
Οφείλει φυσικά να αναθεωρήσει τη πολιτική της δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος πριν το ματς και είναι τουλάχιστον άδικο να ρίχνει την ευθύνη στο μη εκσυγχρονισμό του Hampden Park, αφού δεν υπήρξε παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν.

Η επιστροφή χρημάτων είναι επιβεβλημένη όπως κι η συγγνώμη, όμως όπως λέει ο λαός “από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο”, με την SFA να πέφτει ακόμα σε μια γκέλα, χειρότερη από αυτήν που είχε κάνει στο θέμα της επιστροφής της εθνικής Σκωτίας από τη Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.