Ξαφνικός “θάνατος” για τη Σκωτία, 2-2 με την Πολωνία

Η Σκωτία γύρισε το ματς με την Πολωνία, δέχτηκε όμως την ισοφάριση στην εκπνοή του αγώνα και αποχαιρέτησε τη διεκδίκηση της 3ης θέσης.
Ο Robert Lewandowski αποδείχθηκε “δήμιος” της Σκωτίας σημειώνοντας και τα δυο γκολ των Πολωνών. Ήταν αυτός που άνοιξε (στο 3’) κι έκλεισε το σκορ (στο 94’).
Η Σκωτία είχε γυρίσει το ματς με τα γκολ των Matt Ritchie στο 45’ και Steven Fletcher στο 62’ κι άγγιξε τη νίκη που θα της έδινε ελπίδες, για να δεχτεί γκολ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.
Η Πολωνία προηγήθηκε μόλις στο 3’ στην πρώτη αξιόλογη επίθεση της. Ο Milik βρήκε το Lewandowski κι ο άσος της Bayern μπήκε και νίκησε στην κλειστή γωνία το David Marshall. O Lewandowski ήταν και στη φάση του 9’ όταν ο Blaszczykowski σούταρε ψηλά άουτ με του Πολωνούς να έχουν το πάνω χέρι στο πρώτο τέταρτο. Η Σκωτία συνήλθε, όμως τα σουτ των James Forrest και Steven Naismith βρήκαν σε σώματα χωρίς καν απασχολήσουν τον Πολωνό goalkeeper. O Matt Ritchie με ασύλληπτη βολίδα έξω από την περιοχή έστειλε στο 45’ τη μπάλα στα δίχτυα του Fabianski και τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια. Οι Πολωνοί μπήκαν αγριεμένοι  στην επανάληψη κι είχαν δύο φάσεις με το Lewandowski στο πρώτο πεντάλεπτο για να απαντήσει η Σκωτία με κεφαλιά του Steven Fletcher που έφυγε άουτ στο 53’. Στο 57’ η κεφαλιά του Jakub Blaszczykowski έφυγε άουτ και στο 62’ η Σκωτία πήρε το προβάδισμα. Ο Steven Fletcher με ένα φαλσταριστό σουτ από το πλάι της περιοχής σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ βάζοντας “φωτιά” στο Hampden Park. Γρήγορος ρυθμός στη συνέχεια με την κεφαλιά του Lewandowski να φεύγει άουτ στο 63’ και την κεφαλιά του Fletcher 3 λεπτά αργότερα να αποκρούει ο Πολωνός goalkeeper. Oι Πολωνοί πίεζαν η Σκωτία άντεχε με το David Marshall να κάνει δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις και το όνειρο της 3ης θέσης να μένει ζωντανό. Το γκολ της Ιρλανδίας άλλαξε τα δεδομένα και έγινε γνωστό στο Hampden Park κρίνοντας από την ξαφνική παγωμάρα στις κερκίδες, όμως η Σκωτία ήταν ακόμα στο κόλπο. Απλά τώρα κυνηγούσε την Πολωνία αντί για την Ιρλανδία. Αρκεί να κρατούσε τη νίκη.
Στην εκπνοή των καθυστερήσεων όμως την έ-χ-ασε με ένα τρόπο αντάξιο της τύχης της. Οι Πολωνοί εκτέλεσαν φάουλ έξω από την περιοχή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Grosicki η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο πρώτος που αντέδρασε στέλνοντας τη στα δίχτυα ήταν ο Robert Lewandowski. H Σκωτία δεν είχε χρόνο ούτε για τη σέντρα, ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης που άφησε τους Σκωτσέζους εκτός διεκδίκησης της 3ης θέσης. Η Ιρλανδία μπορεί ακόμα και να ξεπεράσει τώρα την Πολωνία, για τη Σκωτία όμως όλα τελείωσαν με το παιχνίδι στο Γιβραλτάρ να αποτελεί πια μια τυπική διαδικασία.
ΣΚΩΤΙΑ: Marshall, Hutton, Russell Martin, Hanley, Whittaker, Forrest (Dorrans 84), Brown, Darren Fletcher (McArthur 74), Ritchie, Naismith (Maloney 69), Steven Fletcher.
ΠΟΛΩΝΙΑ: Fabianski, Piszczek, Pazdan, Glik, Rybus (Wawrzyniak 71), Grosicki, Krychowiak, Maczynski, Milik (Jodlowiec 62), Blaszczykowski (Olkowski 83), Lewandowski. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.