Σαν σήμερα στις 23 Οκτωβρίου του 1971 #5

Σαν σήμερα στις 23 Οκτωβρίου του 1971 η Celtic χάνει με 4-1 από την Patrick Thistle στον τελικό του League Cup, μπροστά σε 62. 740 θεατές στο Hampden Park, στην μεγαλύτερη έκπληξη που έγινε ποτέ στη διοργάνωση.
Oι Bhoys ήταν το απόλυτο φαβορί, παρότι έλειπε λόγω τραυματισμού ο αρχηγός της ομάδας, Billy McNeill, ενώ χτύπησε και αντικαταστάθηκε ο Jimmy Johnstone στο πρώτο 20λεπτο του τελικού.
Η Celtic βρέθηκε να χάνει με 4-0 στο πρώτο ημίχρονο με τους Rae στο 10’, Lawrie στο 15’, McQuade στο 28’ και Bone στο 36’ και κατάφερε μόνο να μειώσει στο 70’ με τον Kenny Dalglish.
Oι Bhoys πάντως ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο οδηγούμενοι από τον Bobby Murdoch και θα μπορούσαν ακόμα και να ισοφαρίσουν αν δεν ήταν κάτω από τα δοκάρια της Thistle o Alan Rough που έκανε σωρεία εντυπωσιακών αποκρούσεων, ενώ στην άμυνα των Jags ήταν και ο Alan Hansen που έμελλε να κάνει μεγάλη καριέρα στη Liverpool τα επόμενα χρόνια.
Xιλιάδες οπαδοί της Celtic πάντως έμειναν μέχρι τη λήξη του αγώνα για να χειροκροτήσουν την Patrick Thistle που σήκωνε το κύπελλο κι ο πρόεδρος των νικητών, William Reid τους απέδωσε τα εύσημα.
Αμέσως μετά το ματς πάντως ο Jock Stein απέκτησε τους Denis Connaghan και Dixie Deans για να ενισχύσει τη Celtic!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.