Εμφατικά στο +4 η Celtic, 5-0 τη Dundee Utd

Με δύο γκολ του Kris Commons η Celtic συνέτριψε 5-0 τη Dundee Utd και αύξησε τη διαφορά της στους 4 βαθμούς από τη 2η Aberdeen.
H Celtic μπήκε πολύ δυνατά με το goalkeeper των γηπεδούχων, Luis Zwick, να αποκρούει τα σουτ των Commons και Stuart Armstrong πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Ο Simunovic έστειλε τη  μπάλα ελάχιστα άουτ στη συνέχεια και στο 23’ ο Leigh Griffiths με σουτ άνοιξε το σκορ σημειώνοντας το 13ο φετινό του γκολ. Ο Griffiths έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Zwick κατάφερε να αποκρούσει. Το δεύτερο γκολ για τη Celtic ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, με το Boyata να κάνει με κεφαλιά το 2-0 στο 40’ σε φάουλ που εκτέλεσε ο Armstrong.
Το 3-0 έγινε στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν ο Tierney ανατράπηκε στην περιοχή από το Scott Fraser. Ο Kris Commons εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι.
Η Celtic μπήκε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Zwick απέκρουσε δύσκολα βολίδα του Mackay-Steven. Ο Κris Commons εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα …επέστρεψε σε αυτόν κι αποφεύγοντας τον John Rankin με δυνατό σουτ έκανε το 4-0 στο 53’.
Η Dundee Utd δεχόταν ασταμάτητο σφυροκόπημα με το Γερμανό goalkeeper της να προσπαθεί να κρατήσει το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα. Ο Luis Zwick απέκρουσε και το σουτ του Johansen για να δεχτεί ένα πέμπτο γκολ στο 89’ από συμπαίκτη του. Ήταν μια προσπάθεια του αρχηγού της Celtic, Scott Brown, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία «βρίσκοντας» τον Aaron Kuhl στον οποίο χρεώθηκε το αυτογκόλ.
Η Celtic πέτυχε αυτό που ήθελε, μια εμφαντική νίκη με καλή απόδοση, όσο για τη Dundee Utd αυτό είναι ένα ματς που η ουραγός της βαθμολογίας θέλει να ξεχάσει γρήγορα.
CELTIC: Gordon, Ambrose, Boyata, Simunovic, Tierney, Brown, Johansen, Mackay-Steven, Commons (Bitton 65), Armstrong (McGregor 73), Griffiths (Ciftci 65). 
DUNDEE UNITED: Zwick, Dillon, Souttar, Durnan, McGowan, Rankin, Telfer (Murray 66), Fraser (Connolly (90+1), Kuhl, Bodul (Taggart 55), McKay. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.