Στην κορυφή η Celtic 1-0, τη Motherwell στο Fir Park

Ο Nadir Ciftci σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Celtic στο 14’ κι ήταν αρκετό για να στείλει τους Bhoys στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Celtic επικράτησε 1-0 της Motherwell μέσα στο Fir Park, στο ντεμπούτο του Mark McGhee στον πάγκο των Steelmen έχοντας ένα δοκάρι και πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

‘Οπως αναμενόταν η Celtic πίεσε από την αρχή κι έφτασε στο πρώτο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο. Οι Stuart Armstrong καιEmilio Izaguirre συνδυάστηκαν για να φτάσει η μπάλα στον Kris Commons. Ο τελευταίος έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, ο goalkeeper των γηπεδούχων, Connor Ripley, απέκρουσε αλλά ο Ciftci πήρε το rebound κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Motherwell δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό και πρότι ζήτησε ένα πέναλτι όταν έπεσε ο Wes Fletcher στην περιοχή ήταν τυχερή που δεν δέχτηκε άλλα τέρματα. Ο Commons έπιασε ένα σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Ripley και λίγο αργότερα με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
Ήταν τέτοια η υπεροχή της Celtic που ο Tyler Blackett (που έπαιζε στο κέντρο της άμυνας) έβγαζε σέντρες για το Dedryck Boyata (τον παρτενέρ του στην άμυνα) που βρισκόταν συχνά στην αντίπαλη περιοχή. Η Cetic ζήτησε δύο πέναλτι, όταν ο Scott Brown ανατράπηκε από τον Kieran Kennedy κι άλλο ένα όταν η μπάλα βρήκε ολοφάνερα στο χέρι του αμυντικού της Motherwell. Δεν της δόθηκε κανένα με το διαιτητή, Alan Muir να κάνει απανωτά λάθη. Δεν έδωσε ούτε κίτρινη σε «κλάδεμα» του Pearson πάνω στον Ambrose σε ένα μαρκάρισμα που μπορούσε να δοθεί ακόμα και κόκκινη. Η Motherwell είχε μόνο μια φάση να επιδείξει ένα σουτ του Kennedy που έφυγε άουτ. Πολύ σκληρό παιχνίδι στην επιστροφή του McGhee στο Fir Park, η Celtic πήρε αυτό που ήθελε, επέστρεψε στην κορυφή και σκέφτεται πια το ματς της Πέμπτης στο Europa League κόντρα στη Molde.

MOTHERWELL: Ripley, Law, Laing, McManus, Kennedy, Chalmers, Grimshaw, Pearson, Johnson (Thomas 72), Moult (Ainsworth 53), Fletcher (McDonald 66).

CELTIC: Gordon, Ambrose, Boyata, Blackett, Izaguirre, Rogic, Brown, Bitton (McGregor 76), Armstrong (Mackay-Steven 67),Commons, Ciftci (Griffiths 60).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.