Σαν σήμερα στις 6 Νοεμβρίου του 2010 #11

Σαν σήμερα στις 6 Νοεμβρίου του 2010 η Celtic διασύρει 9-0 την Aberdeen, σε μια αναμέτρηση με δύο κόκκινες (μία για κάθε ομάδα), 3 πέναλτι, ένα αυτογκόλ και δύο hat-trick.
Είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της SPL κι η μεγαλύτερη ήττα που έχει γνωρίσει η Aberdeen στην ιστορία της.
Το ματς φάνηκε να κρίνεται μέσα σε δύο λεπτά.Αρχικά στο 26, όταν ο πρώην παίκτης της Celtic και νυν αρχηγός της Aberdeen Paul Hartley βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι που δόθηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Anthony Stokes ανοίγοντας το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ο Gary Hooper έκανε το 2-0, για να κάνει το 3-0 στο 33’ πετυχαίνοντας ουσιαστικά δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 40 η Celtic έμεινε κι αυτή με 10 παίκτες όταν αποβλήθηκε ο Thomas Rogne για σκληρό φάουλ στον Chris Maguire.
Στις καθυστερήσεις του ά μέρους ο Shaun Maloney ανατράπηκε από το goalkeeper των φιλοξενούμενων Jamie Langfield κι ο Stokes ευστόχησε για δεύτερη φορά από τα 11 βήματα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.
Μετά από ενέργεια του Joe Ledley, ο Josh Maginnes –που είχε μπει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο- έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας κάνοντας το 5-0 στο 61. Δύο λεπτά αργότερα ο Gary Hooper ολοκλήρωσε το hat-trick του κάνοντας με κεφαλιά το 6-0. Στο 70 ο Joe Ledley με βολέ έξω από την περιοχή έκανε το 7-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Anthony Stokes να κάνει hat-trick σημειώνοντας το 8-0.
Στο 84 ο Shaun Maloney κέρδισε δεύτερο πέναλτι όταν ανατράπηκε από το Ryan Jack. Την εκτέλεση ανέλαβε αυτή τη φορά ο Patrick McCourt σημειώνοντας το 9-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.