Δεν …ξεμπέρδεψαν με τον Ashley οι Rangers

Οι Rangers φαίνεται ότι δε θα γλυτώσουν εύκολα από το Mike Ashley. Οι υπόλοιποι μέτοχοι των Rangers προσπάθησαν να περιορίσουν την επιρροή του στην επερχόμενη ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου, όμως ο Ashley κέρδισε το σχετικό δικαστήριο.  
Ο ιδιοκτήτης της Newcastle κατέχει λίγο λιγότερο από το 9% των μετοχών των Rangers και το διοικητικό συμβούλιο των Gers ήθελε να αφαιρέσει το δικαίωμα της ψήφου σε μέλη που έχουν μετοχές και σε άλλο σύλλογο κάτι που θα ήταν σύμφωνο και με τους κανονισμούς της σκωτσέζικης ομοσπονδίας.  Ο Ashley όμως κατάφερε να μπλοκάρει αυτή την προσπάθεια κερδίζοντας το δικαστήριο. Η ετήσια συνέλευση των Rangers θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή στο Clyde Auditorium της Γλασκώβης, στην οποία ο Ashley θα έχει δικαίωμα ψήφου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  η SFA (σκωτσέζικη ομοσπονδία) είχε επιβάλλει πρόστιμο στον Ashley και τους Rangers για παραβίαση των κανονισμών «διπλής ιδιοκτησίας».
Η SFA does απαγορεύει σε ιδιώτη να έχει μετοχές σε δύο διαφορετικούς συλλόγους, συμφώνησε όμως να αφήσει τον Ashley να έχει ένα περιορισμένο ποσοστό, αρκεί να μην προσπαθούσε να επηρεάσει αποφάσεις στο Ibrox.
Από τότε που ανέλαβε ο νυν πρόεδρος των Gers, Dave King, έχει ζητήσει να επανεξεταστεί η εμπορική σχέση του συλλόγου με τη Sports Direct, εταιρεία στην οποία ο Ashley κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.