Ξέσπασε η Celtic, 4-1 τη Ross County στο Dinwall

H Celtic πέρασε εύκολα από τα Highlands κερδίζοντας με το εμφατικό 4-1 τη Ross County μέσα στο Dinwall, διασκεδάζοντας κάπως τις εντυπώσεις της ήττας της την Πέμπτη από τη Molde.
Oι πρωταθλητές ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα ήταν όμως πολύ βαστικοί στην εκδήλωση των επιθέσεων τους. Οι γηπεδούχοι καλά οργανωμένοι έβγαιναν στην κόντρα συχνά κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Liam Boyce  στο 11'. Ο Tom Rogic στο 38’ σημείωσε το γκολ που «χρωμάτισε» το πρώτο ημίχρονο. Ο Αυστραλός μέσος πήρε τη μπάλα από το Mikael  Lustig, γύρισε και με ένα ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στο «παραθυράκι» της εστίας του Gary Woods.
To ματς κρίθηκε πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού όταν ο Leigh Griffiths σημείωσε δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πήρε την πάσα του Bitton κι αποφεύγοντας δύο αμυντικούς με δυνατό σουτ έκανε το 0-2 στο 53’, ενώ ένα λεπτό αργότερα έκανε το 0-3 στέλνοντας τη μπάλα στην -κενή σχεδόν εστία- μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του James Forrest.
H αντίδραση πάντως των γηπεδούχων ήταν άμεση. Ο Michael Gardyne έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 58’ το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Craig Gordon κι ένα λεπτό αργότερα ο Tony Dingwall με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 1-3. Κανένα πρόβλημα για τη Celtic που έκανε το 1-4 με κεφαλιά του Nir Bitton στο 75’ μετά από κόρνερ του Stuart Armstrong. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος παρότι οι φιλοξενούμενοι δεν έριξαν το ρυθμό τους.
H Celtic έκανε την πέμπτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, αφήνοντας 6 βαθμούς πίσω της τη 2η Hearts δείχνοντας ότι δεν έχει αντίπαλο στη Σκωτία. Φιλότιμη προσπάθεια από τη Ross County που έκανε όμως την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα.

ROSS COUNTY: Gary Woods, Fraser, Robertson, Boyd, Foster, Martin Woods, Gardyne, Irvine (Murdoch 77), McShane (Curran 58), Dingwall, Boyce (Schalk 66). 
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Ambrose, Izaguirre, Johansen (Mackay-Steven 70), Bitton, Forrest, Rogic (McGregor 79) Armstrong, Griffiths (Ciftci 79). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.