Σοκ στο Celtic Park, 1-2 η Motherwell

Με δύο γκολ του Louis Moult η Motherwell έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο Celtic Park, μπροστά σε 42.063 θεατές, επικρατώντας με 2-1 και μετέτρεψε τις φωνές για απομάκρυνση του Ronny Deila σε κραυγές. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Billy McNeill, του θρυλικού αρχηγού των Lisbon Lions.
H Celtic είχε την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την -πολύ καλά στημένη στην άμυνα- Motherwell του Mark McGhee.
Η Motherwell θα μπορούσε να προηγηθεί στο β’ μέρος όταν ο Lionel Ainsworth πέρασε τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο goalkeeper, Craig Gordon, στέλνοντας την όμως να «γλύψει» το δοκάρι.
Λίγο αργότερα η Celtic άνοιξε το σκορ, με τονTom Rogic να δίνει στο Nir Bitton κι αυτός να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού βρήκε πρώτα στον Keith Lasley, πριν καταλήξει στην εστία του goalkeeper, Connor Ripley.
1-0 στο 49’ για τη Celtic όμως οι Steelmen γύρισαν το ματς με δύο γκολ του Louis Moult σε 6 λεπτά. Στο 53’ ο εξαιρετικός Marvin Johnson έκανε την προσπάθεια που τελείωσε ο Moult κάνοντας το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Scott McDonald (που έχει φορέσει τη φανέλα και της Celtic) δέχτηκε ένα άτσαλο μαρκάρισμα από το Jozo Simunovic στην περιοχή και ο Moult εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κάνοντας το 1-2 στο 59’.
Παρά την πίεση που άσκησε η Celtic δεν έφτασε στην ισοφάριση κι η Motherwell νίκησε για πρώτη φορά στο Celtic Park, μετά το 2008.
Η Celtic έμεινε χωρίς νίκη στα 4 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της κάτι που είχε να συμβεί από την εποχή που ήταν τεχνικός ο Tony Mowbray.
CELTIC Gordon: Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton, McGregor; Commons, Rogic (Cole 74), Forrest (Allan 68), Ciftci.
MOTHERWELL: Ripley, Hammell, McManus (Laing 77), Hall, Law; Grimshaw (Ainsworth 46, Watt 81), Pearson, Johnson, Lasley, Moult, McDonald.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.