Το Σάββατο το άγαλμα του McNeill στο Celtic Park

Ο Billy McNeill δεν έκρυψε τη συγκίνηση του, ενόψει του Σαββάτου, όταν θα γίνει η ανέγερση του αγάλματος του στο Celtic Park, πριν το ματς με τη Motherwell.
«Η Celtic είναι στο αίμα μου και μέρος της ζωής μου για πολλά χρόνια και να αναγνωρίζει ο σύλλογος την προσφορά μου με αυτόν τον τρόπο είναι πραγματικά συγκινητικό» δήλωσε ο θρυλικός αρχηγός της Celtic.
Ο Billy McNeill είναι ο θρυλικός αρχηγός ων Lisbon Lions του Jock Stein που σήκωσε το κύπελλο πρωταθλητριών του 1967, σεζόν που κατέκτησε όλα τα τρόπαια τα οποία διεκδίκησε. Ο McNeill έχει ψηφιστεί ο μεγαλύτερος αρχηγός όλων των εποχών της Celtic,  έχει αγωνισθεί σε 790 ματς (περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη των Bhoys), ενώ έχει κατακτήσει με τη Celtic 9 συνεχόμενα πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και 6 League Σκωτίας κι έχει διατελέσει και προπονητής της ομάδας σε δύο διαφορετικές περιόδους.
«Το Σάββατο θα είναι μια φανταστική μέρα για μένα και την οικογένεια μου, είμαι βέβαιος. Το έχω ξαναπεί, όμως όταν ο Peter (Lawwell, γενικός διευθυντής) επικοινώνησε μαζί μου για το άγαλμα έμεινα έκπληκτος. Να τιμηθώ με αυτόν τον τρόπο, δίπλα σε ανθρώπους όπως ο πατήρ Walfrid (ιδρυτής του συλλόγου), ο Jock Stein και ο φίλος μου ο Jinky (Jimmy Johnstone), με γεμίζει υπερηφάνεια.»
Οι προαναφερθέντες από το McNeill έχουν ήδη τα αγάλματα τους στο Celtic Park και δικαιολογημένα ο 75χρονος θρύλος της Celtic νοιώθει περήφανος που θα γίνει ο τέταρτος άνθρωπος που το άγαλμα του θα κοσμεί το γήπεδο της Celtic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.