To άγαλμα του ΜcNeill στο Celtic Park

To άγαλμα του Billy McNeill πήρε τη θέση του στο Celtic Park, ως φόρος τιμής στον απόλυτο captain της Celtic, το Billy McNeill. 
Ο ίδιος ο 75χρονος θρυλικός αρχηγός της Celtic ήταν εκεί, μαζί με την οικογένεια του, φανερά συγκινημένος για την τιμή που του έγινε.
Εκατοντάδες φίλοι της Celtic γέμισαν τη Celtic Way, το πλακόστρωτο που οδηγεί στο Celtic
Park, ενώ η φετινή ομάδα της Celtic παρατάχθηκε για να υποδεχθεί τον «Καίσαρα» Billy McNeill. Στο πλευρό του θρυλικού αρχηγού τους, ήταν όσοι από τους Lisbon Lions είναι εν ζωή, ενώ γενικός διευθυντής της Celtic, Peter Lawwell, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Βilly είναι η επιτομή όλων όσων αντιπροσωπεύει η Celtic. Είμαστε περήφανοι που το άγαλμα του θα δεσπόζει στη Celtic Way».
Ο Billy McNeill είναι ο θρυλικός αρχηγός ων Lisbon Lions του Jock Stein που σήκωσε το κύπελλο πρωταθλητριών του 1967, σεζόν στην οποία η Celtic κατέκτησε όλα τα τρόπαια τα οποία διεκδίκησε. Ο McNeill έχει ψηφιστεί ο μεγαλύτερος αρχηγός όλων των εποχών της Celtic,  έχει αγωνισθεί σε 790 ματς (περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη των Bhoys), μεταξύ των οποίων και σε δύο τελικούς κυπέλλου πρωταθλητριών, ενώ έχει κατακτήσει με τη Celtic 9 συνεχόμενα πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και 6 League Σκωτίας κι έχει διατελέσει και προπονητής της ομάδας σε δύο διαφορετικές περιόδους. Ως τεχνικός μάλιστα κατέκτησε το double με τη Celtic τη σεζόν που ο σύλλογος γιόρταζε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του.
Το άγαλμα του είναι το τέταρτο που τοποθετείται στο Celtic Park, μετά από αυτά των πατήρ Walfrid (ιδρυτή της Celtic), Jock Stein (θρυλικού τεχνικού της Celtic) και Jimmy Johnstone (κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της ομάδας), τονίζοντας το μεγαλείο του διαχρονικού αρχηγού της Celtic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.