Σε τροχιά τίτλου η Aberdeen, 2-1 τη Celtic

Με δύο γκολ σε 6 λεπτά (Jonny Hayes στο 31’ και Simon Church στο 37’) η Aberdeen νίκησε 2-1 τη Celtic και πλησίασε στους 3 βαθμούς τους πρωτοπόρους Bhoys βάζοντας ...φωτιά στη μάχη του τίτλου. Η Celtic μείωσε στην εκπνοή του αγώνα με το Leigh Grifiths αλλά ήταν πια πολύ αργά για την ομάδα του Deila.
H Celtic ξεκίνησε καλύτερα κι είχε την πλήρη υπεροχή στα πρώτα 25 λεπτά περιορίζοντας σε παθητικό
ρόλο τους γηπεδούχους. Απείλησε με ένα μακρινο σούτ στο 6’ σε εκτέλεση φάουλ του Nir Biton, έστειλε
αρκετές φορές τη μπάλα στην περιοχή των Dons, ενώ ζήτησε και πέναλτι χωρίς αποτέλεσμα.
Οι Bhoys πίεζαν όμως η Aberdeen πήρε το προβάδισμα με βολίδα του Jonny Hayes στο 31’. Η Celtic έχασε μια ευκαιρία με το Boyata στο 36’ κι ένα λεπτό αργότερα οι Dons έκαναν το 2-0. Σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Jonny Hayes ο Kenny McLean πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά, για να στείλει από
κοντά τη μπάλα στα δίχτυα ο Simon Church. Δύο γκολ σε 6 λεπτά για τους Dons και το ημίχρονο του βρήκε με 2-0 μπροστά στο σκορ.
Ο Deila έριξε τον Colin Kazim-Richards στη θέση του Stuart Armstrong στο ξεκίνημα του β’ μέρους αποφασίζοντας να παίξει με δύο επιθετικούς, όμως ήταν η Aberdeen που έφτασε κοντά στο γκολ με τον Church να στέλνει από κοντά τη μπάλα άουτ.
Η Celtic απάντησε με κεφαλιά του Griffiths που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν κι ένα μακρινό σουτ του Niall McGinn που απέκρουσε ο Craig Gordon, αλλά και ακόμα μια ευκαιρία στη
συνέχεια με κεφαλιά του Adam Rooney. O Leigh Griffiths διαμόρφωσε στις
καθυστερήσεις το τελικό 2-1 με αριστερό σουτ, σκορ με το οποίο είχε χάσει η Celtic και στην προηγούμενη επίσκεψη της στο Pittodrie αυτή τη σεζόν.
Η Aberdeen πλησίασε στους 3 βαθμούς τώρα τη Celtic δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου.
ABERDEEN: Brown, Logan, Taylor, Reynolds, Shinnie, Hayes (Smith 86), Storie, McLean, McGinn (Considine 72), Church (Pawlett 77), Rooney.
CELTIC: Gordon, Lustig (Allan 78), Sviatchenko, Boyata, Tierney, Brown, Bitton, Mackay-Steven, McGregor (Forrest 68), Armstrong (Kazim-Richards 45), Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.