Λύτρωση στο 90’ για τη Celtic 1-0 την Kilmarnock

Ο Τοm Rogic αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» για τη Celtic. O Aυστραλός μέσος μπήκε στο 79’ και στο 90’ με μια ασύλληπτη βολίδα έξω από την περιοχή έδωσε τη νίκη στoυς Bhoys μέσα στο Rugby Park. Μια νίκη που κρατά τη Celtic στο +4 από την Aberdeen.
Η Kilmarnock ήταν αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, μόλις στο 4’, όμως ο goalkeeper των Bhoys, Craig Gordon, απέκρουσε ενστικτωδώς τη βολίδα του Kris Boyd μετά τη σέντρα του Kallum Higginbotham.
Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες για τη Celtic με το Leigh Griffiths να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα πάνω στο goalkeeper των γηπεδούχων, Jamie MacDonald, και τον Erik Sviatchenko δύο λεπτά αργότερα να στέλνει με κεφαλιά κι αυτός τη μπάλα άουτ από καλή θέση.
Απώλεια για τη Celtic ο νεαρός αριστερός μπακ, Kieran Tierney, που τραυματίσθηκε κι έδωσε τη θέση του στο Dedryck Boyata στο 41'. Κατά συνέπεια ο Charlie Mulgrew πήγε στο αριστερό άκρο με το Boyata να είναι ο παρτενέρ του Erik Sviatchenko στο κέντρο της άμυνας.
Η είσοδος του Patrick Roberts στη θέση του Kris Commons στο ξεκίνημα του β’ μέρους έδωσε πνοή στη Celtic, όμως η Killie έβγαινε συχνά στην κόντρα κι έχασε μια καλή ευκαιρία με το Lee Hodson. Στο 68’ ήταν ο Julien Faubert που έσωσε τους γηπεδούχους, διώχνοντας με κεφαλιά τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή, μετά από κεφαλιά του Erik Sviatchenko. Η Celtic έδειχνε όλο και πιο εύαλωττη στην κόντρα, ο Gary Dicker την απείλησε αλλά το σουτ που έπιασε έφυγε ελάχιστα άουτ. Με τα λεπτά να κυλούν η Celtic είχε ακόμα δύο ευκαιρίες με τους Kazim-Richards και Leigh Griffiths, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Τη λύση έδωσε ο Tom Rogic. O 23χρονος Αυστραλός, που είχε πάρει στο 80 τη θέση του Nir Bitton, έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Jamie MacDonald στο 90’. Το γκολ έκρινε την αναμέτρηση κι έδωσε μια υπερπολύτιμη νίκη στη Celtic.
Μεγάλη απογοήτευση για τους γηπεδούχους που αν κερδίσει η Dundee Utd αύριο στο ντέρμπι θα τους πλησιάσει στους 5 βαθμούς έχοντας κι ένα ματς στο χέρι.
Στο ματς αυτό η διοίκηση έδωσε 6 λίρες για κάθε οπαδό της που πήγε στο γήπεδο καλύπτοντας έτσι το«καπέλο» που έβαλε η Kilmarnock στα εισιτήρια που είχαν αρχική τιμή 20 Ευρώ.
KILMARNOCK: MacDonald, McKenzie (Splaine 55), O'Hara, Ashcroft, Balatoni, Hodson, Dicker, Faubert, Kiltie, Higginbotham, Boyd (Obadeyi 70). 
CELTIC: Gordon, Lustig, Sviatchenko, Mulgrew, Tierney (Boyata 41), McGregor, Brown, Bitton (Rogic 79), Commons (Roberts 46), Griffiths, Kazim-Richards. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.