H Σκωτία 1-0 την Τσεχία στην Πράγα

Με γκολ του Ikechi Anya στο 10’ η Σκωτία επικράτησε 1-0 της Τσεχίας μέσα στην Πράγα παίρνοντας μια φιλική νίκη γοήτρου και όχι μόνο.
To φιλικό στέμφτηκε με απόλυτη επιτυχία για την ομάδα του Gordon Strachan που έχοντας μόλις δύο επιθετικούς στη διάθεση του, προτίμησε να παρατάξει τη Σκωτία με ένα 4-2-3-1 στο Generali Arena της Πράγας. Ο μέσος της Aberdeen, Kenny McLean, έκανε το ντεμπούτο του κι ο Ross McCormack (που έφτιαξε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση) έπαιξε για 12η φορά με τη Σκωτία, δεύτερη μόλις τα 2 τελευταία χρόνια. Ο Alan Hutton στο δεξί άκρο της άμυνας έφτασε τις 50 συμμετοχές με την εθνική, ενώ επέστρεψε κι ο Robert Snodgrass που είχε χάσει όλους τους προκριματικούς του Euro 2016 λόγω τραυματισμού.
Οι Τσέχοι ξεκίνησαν καλύτερα κι είχαν δοκάρι στο 9’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Borek Dockal, με τον Thomas Sivok να πιάνει την κεφαλιά δευτερόλεπτα αργότερα και τον Allan McGregor να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση.
Ένα λεπτό αργότερα ο Ross McCormack έβγαλε τη μπαλιά στον Ikechi Anya που με δυνατό σουτ νίκησε τον Tomas Koubek ανοίγοντας το σκορ για τη Σκωτία. Οι Τσέχοι προσπάθησαν να απαντήσουν όμως ο Allan McGregor σταμάτησε εντυπωσιακά τους Darida και Josef Sural δείχνοντας ότι δύσκολα θα δεχόταν γκολ. Και δε δέχτηκε τελικά κάνοντας άλλη μια απόκρουση σε προσπάθεια του Tomas Necid με το πρώτο μέρος να ανήκει στην Τσεχία όμως το γκολ να έχει σημειωθεί από τους Σκωτσέζους.Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στην επανάληψη, έχασαν μια ευκαιρία στο 51’, όμως οι Σκωτσέζοι ήταν αυτοί που ζήτησαν πέναλτι στο 73’ όταν ο Hutton έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Limbersky χωρίς να συγκινήσουν τον Ιρλανδό διαιτητή, Paul McLaughlin. Ο Tony Watt έκανε το ντεμπούτο του στο 78’ μπαίνοντας στη θέση του McCormack και λίγα λεπτά αργότερα ο McGregor έκανε ακόμα μια απόκρουση σταματώντας αυτή τη φορά το Daniel Kolar. Η Σκωτία είχε μια ευκαιρία στο 84’ όταν η κεφαλιά του Phillips έφυγε άουτ και πήρε τελικά τη νίκη χάρη στο γκολ του Anya και τις επεμβάσεις του McGregor. Νίκη ψυχολογίας αλλά και βαθμολογικής σημασίας αφού η Σκωτία θέλει να ανέβει όσο γίνεται στις κατατάξεις για να έχει καλύτερες κληρώσεις στο μέλλον. Επόμενο φιλικό την Τρίτη με τη Δανία στο Hampden Park.
ΤΣΕΧΙΑ: Koubek, Kaderabek, Sivok, Kadlec, Limbersky, Vacek (Marecek 78), Darida (Rada 87), Sural (Pudil 79), Frydek (Skalak 45), Dockal (Kolar 65), Necid (Vydra 65).
ΣΚΩΤΙΑ: McGregor, Hutton, Martin, Berra, Robertson (Banna 58), Darren Fletcher, Mulgrew, Snodgrass, McLean (Phillips 59), Anya (Caddis 88), McCormack (Watt 78).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.