Αξιοπρεπής ο Deila, παίρνει πάνω του όλες τις ευθύνες

Ο Ronny Deila μίλησε για πρώτη φορά στον Τύπο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του, τονίζοντας ότι η απόφαση ήταν εξ ολοκλήρου δική του.
«Το σκεφτόμουν καιρό, βλέποντας ότι η ομάδα δεν έπαιρνε τα αποτελέσματα που έπρεπε και κυρίως δεν έδειχνε βελτίωση. Όταν πρωτοήρθα μίλησα για βελτίωση της ομάδας και για ελκυστικό ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει βελτίωση το τελευταίο εξάμηνo» ήταν τα λόγια του Νορβηγού τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου στη Lennoxtown (στο προπονητικό κέντρο της Celtic). Ο Deila ισχυρίστηκε ότι ακόμα κι αν απέκλειε η Celtic τους Rangers στο κύπελλο, ήταν τέτοια η εμφάνιση της που θα έκανε το ίδιο, θα έφευγε, πόσο μάλλον μετά από έναν τέτοιο αποκλεισμό.
«Είμαι ο πρώτος που θα αναλαμβάνω την ευθύνη γι αυτό και φεύγω. Ακούγονται πολλά, πρώτον για τις μεταγραφές. Οι αποφάσεις ήταν δικές δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης από αυτούς που ήρθαν που να μην ήθελα. Δεύτερον, ήξερα τι να περιμένω όταν ανέλαβα αυτή τη δουλειά. Αυτος ο σύλλογος λειτουργεί με μια συγκεκριμένη βάση και με συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα» είπε ο Deila τονίζοντας:
«Οι παίκτες είχαν απίστευτα καλή συμπεριφορά, δεν έχω πρόβλημα μαζί τους, μπορώ να κοιτάξω τον καθένα τους στα μάτια. Είναι εύκολο να λες ότι ένας παίκτης είναι κακός, αλλά είσαι δάσκαλος, είσαι προπονητής γιατί θες να βελτιώσεις τον καθένα ξεχωριστά στην ομάδα. Οι παίκτες εδώ είναι καλοί κι αν δεν μπορείς να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου, τότε θα πρέπει να κοιταχτείς στον καθρέπτη κι εγώ το έκανα. Μπορεί το λάθος να είναι δικό τους, μπορεί να είναι δικό μου, σίγουρα όμως η ευθύνη είναι δική μου» κατέληξε ο Deila κι όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν να αναλάβει ξανά τη Celtic απάντησε «100 φορές» δείχνοντας ότι έχει δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα κι ότι η απόφαση να παραιτηθεί ήτα πολύ δύσκολη.
«Ποτέ δεν μπορείς να ετοιμαστείς για να γίνεις προπονητής στη Celtic, είναι κάτι που μαθαίνεις στην πορεία, η πίεση είναι πολύ μεγάλη εδώ, αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Είναι πολύ διαφορετικά απ ότι στη Νορβηγία, δεν έχεις τη δυνατότητα να είσαι ένας νορμάλ άνθρωπος, αυτό είναι το μόνο αρνητικό αλλά δεν έχω πρόβλημα με τον Τύπο» υπογράμμισε ο Νορβηγός ολοκληρώνοντας:
«Ότι κι αν λένε, τα έδωσα όλα και θα έχω το κεφάλι μου ψηλά και θα συνεχίσω να είμαι στον τρελό κόσμο του ποδοσφαίρου. Εχω μάθει πολύ περισσότερα τώρα κι ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία».
Ο Deila παρότι πήρε πρωτάθλημα και League Cup στην πρώτη του σεζόν, χάνοντας την ευκαιρία για treble εξαιτίας μιας κακής διαιτησία στον ημιτελικό με την Inverness, σε βάθος χρόνου απέτυχε, κυρίως στην Ευρώπη κι η Celtic έκανε βήματα πίσω.

Οι προθέσεις κι η αξιοπρέπεια του όμως δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.