Φρένο στους Dons, η Hearts 2-1 την Aberdeen με ανατροπή

Με δύο γκολ του Juanma στο 33’ και το 61’ η Hearts νίκησε 2-1 την Aberdeen που είχε προηγηθεί στο 4’ με τον Simon Church και της έκοψε τη φόρα για τον τίτλο.
Σε ένα -κατάμεστο από 16.995 θεατές- Tynecastle, η Aberdeen προηγήθηκε μόλις στο 4’ με γκολ του Simon Church κι είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στο πρώτο εικοσάλεπτο. Οι Dons έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σημειώσουν κι άλλα γκολ απέναντι σε μια Hearts που πελαγοδρομούσε.
Οι γηπεδούχοι συνήλθαν στη συνέχεια κι απείλησαν στο 28’ με φάουλ του Alim Ozturk στο 28’ που ανάγκασε το goalkeeper των Dons, Scott Brown να κάνει μια δύσκολη απόκρουση. Στο 32’ ο Alim Ozturk σούταρε ξανά, ο Scott Brown απέκρουσε δύσκολα για να κάνει ο Juanma το 1-1 από κοντά. Η Hearts πήρε τα πάνω της, έχασε ακόμα μια ευκαιρία με το Juanma στο 35’ και στο 44’ η Aberdeen υπέστη μεγάλο πλήγμα όταν ο αρχηγός της, Ryan Jack, χτύπησε και παραχώρησε τη θέση του στο Willo Flood.
Η Hearts κυριάρχησε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο, είχε δοκάρι στο 54’ με βολίδα του Igor Rossi έξω από την περιοχή και πήρε το προβάδισμα στο 61’ με καρφωτή κεφαλιά του Juanma που σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Μαρκάροντας ψηλά και κλείνοντας τους διαδρόμους η ομάδα του Robbie Neilson δεν κινδύνεψε στη συνέχεια και πήρε μια πολύτιμη νίκη. Μείωσε στους 9 βαθμούς την απόσταση από τους Dons κι αν κερδίσει και την Inverness την Τρίτη θα πλησιάσει στους 6.
Η Aberdeen έμεινε στο -5 πίσω από τη Celtic κι αν οι Bhoys νικήσουν αύριο στο Fir Park η διαφορά θα ανέβει στoυς 8 βαθμούς.
HEARTS: Alexander, Souttar, Ozturk, Augustyn, Rossi, Kitchen, Djoum, Buaben (Pallardo 80), Nicholson, Walker (McGhee 84), Juanma (Zanatta 90+1).
ABERDEEN: Brown, Logan, Shinnie, Reynolds, Taylor (Considine 81), Jack (Flood 44), Storie (Smith 77), McLean, Hayes, McGinn, Church.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.