Mε Griffiths στο +8 η Celtic, 2-1 τη Motherwell στο Fir Park

Ο Leigh Griffiths επέστρεψε στα γκολ κι η Celtic στις νίκες αυξάνοντας τη διαφορά της στο +8 από την Aberdeen. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, παρότι έστειλε πέναλτι άουτ στο 26’, σημείωσε και τα δύο γκολ της Celtic στο 44’ και το 75’ δίνοντας της πολύτιμη νίκη με 2-1 απέναντι σε μια Motherwell που είχε ισοφαρίσει με το Scott McDοnald στο 60’.
Kαλύτερη η Celtic, κυριάρχησε από την έναρξη της αναμέτρησης, όμως η Motherwell  είχε σε εξαιρετική μέρα το goalkeeper, Connor Ripley. Ο Άγγλος keeper έδειχνε ανίκητος σταματώντας τους Patrick Roberts, Nir Bitton και Lee Griffiths στις 3 μεγάλες φάσεις της Celtic. O Roberts ήταν κεφάτος, κυρίως στο πρώτο μέρος και κέρδισε πέναλτι από το Morgaro Gomis σε μια έξοχη ατομική προσπάθεια. Το εκτέλεσε ο Griffiths στο 26’ στέλνοντας τη μπάλα άουτ, με το Ripley πάντως να έχει μαντέψει σωστά. Ο goalkeeper των γηπεδούχων συνέχισε τις επεμβάσεις του σταματώντας και τον Colin Kazim-Richards λίγο αργότερα, έχοντας 7 επεμβάσεις συνολικά στο πρώτο 40λεπτο.
Λύγισε ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν ο Tierney έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο Griffiths από κοντά έκανε το 0-1.
Η Motherwell φάνηκε να φέρνει το ματς στα ίσα στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους όταν ο Scott McDonald έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά καταλογίστηκε σε θέση offside σε μια αμφιλεγόμενη φάση. Ο McDonald ισοφάρισε τελικά στο 60’  κι οι φίλοι των φιλοξενούμενων φοβήθηκαν για ακόμα μία ισοπαλία. Ο Griffiths όμως έδωσε τη λύση στο 75’ φτάνοντας τα 37 γκολ τη φετινή σεζόν και θα έκανε hat-trick αν λίγο πριν το τέλος δεν τον σταματούσε ο Connor Ripley. Η Celtic επέστρεψε στις νίκες, άφησε 8 βαθμούς πίσω της την Aberdeen και μπορεί να συγκεντρωθεί πια στον ημιτελικό κυπέλλου με τους Rangers. H Μοτηerwell χρειαζόταν μια ισοπαλία για να τερματίσει σίγουρα στην πρώτη εξάδα, τώρα ελπίζει να μην κερδίσουν οι Dundee και Patrick Thistle.
MOTHERWELL: Ripley, Law, Kennedy, McManus, Hammell, Cadden (Ainsworth 76), Lasley (Leitch 76), Gomis (Thomas 90), Johnson, McDonald, Moult. 
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Mulgrew, Tierney, Brown, Bitton, Roberts (Armstrong 90+1), Johansen (Rogic 70), Kazim-Richards (McGregor 76), Griffiths. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.