To χρειάζονταν οι Hibs, 3-2 τους Rangers

H Hibernian κατάφερε να επικρατήσει 3-2 των Rangers, σε ένα συναρπαστικό και γεμάτο λάθη παιχνίδι. Οι δύο ομάδες προέρχονταν από πρόκριση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας κι ίσως αυτό να δικαιολογεί κάπως τα πολλά λάθη που έκαναν.
Η Hibernian πάντως δεν τήρησε το άτυπο εθιμοτυπικό, που θέλει τους παίκτες να παρατάσσονται για να αποδώσουν φόρο τιμής στους πρωταθλητές, προκαλώντας διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Oι γηπεδούχοι πέτυχαν 2 γκολ μέσα σε ένα τέταρτο και βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά παιχνιδιού. Μόλις στο 5’ ο Jason Cummings χώθηκαν ανάμεσα στους Danny Wilson και Rob Kiernan κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 24ο γκολ τη φετινή σεζόν.
Στο 9’ οι Gers ζήτησαν πέναλτι όταν η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του
Paul Hanlon στην περιοχή, όμως στο 19’ ήταν ήδη 2-0 πίσω στο σκορ. Ο goalkeeper των Rangers, Wes Foderingham,  φάνηκε να μαζεύει τη μπάλα στη σέντρα του Anthony Stokes, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να τη στείλει στα δίχτυα του.
Η απάντηση των Rangers ήρθε από άλλο ένα λάθος goalkeeper, του Mark Oxley. Ο βασικός keeper των Hibs που επέστρεψε στο βασικό σχήμα, έχασε τη μπάλα στη σέντρα του James Tavernier, την είδε να χτυπά στο δοκάρι, για να έρθει ο Jason Holt από κοντά και να τη στείλει στα δίχτυα.
Το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-1 και φάνηκε να σφραγιζουν τη νίκη τους στο 58’. Ο Paul Hanlon έπιασε την κεφαλιά σε ένα κόρνερ, για να φτάσει η μπάλα στον Niklas Gunnarsson, που την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 71’ ο Wes Foderingham κατάφερε να αποκρούσει φάουλ του Anthony Stokes, όμως ο Barrie ΜcKay στο 85’ με φοβερό σουτ μείωσε σε 3-2. Ο Mark Oxley κράτησε όρθια τη Hibernian αποκρούoντας στις καθυστερήσεις σουτ του Jason  Holt.
Oι Hibs είναι τώρα 3 βαθμούς πίσω από τη Falkirk με ένα ματς στο χέρι, υστερούν πάντως στο συντελεστή τερμάτων (+19) από την ομάδα του Peter Houston (+26).
HIBERNIAN: Oxley, Gray, Hanlon, McGregor, Gunnarsson, Stevenson, Bartley, McGinn, Fyvie, Stokes (Dagnall 89), Cummings (.Keatings 77)
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Kiernan, Wilson, Wallace, Ball (Zelalem 61), Halliday, Holt, O’Halloran (King 61), Miller (Shiels 77), McKay.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.