Ρεκόρ ο Griffiths, ήττα η Celtic 2-1 από τη St Johnstone

O Leigh Griffiths, σκόραρε τελικά στο McDiarmid Park, έφτασε τα 40 γκολ σε μια σεζόν κι είναι ο πρώτος παίκτης της Celtic που το πετυχαίνει μετά το Jenrik Larsson. Η Celtic όμως γνώρισε την ήττα από τη St Johnstone σε ένα ματς που κατέβηκε με 7 αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε 3-2 την Aberdeen. Oι Craig Gordon, Charlie Mulgrew και Mikael Lustig ήταν εκτός αποστολής, με τους Nir Biton, Stuart Armstrong, Tom Rogic και Keiran Tierney να είναι στον πάγκο. Οι Scott Allan, Ryan Christie, Saidy Janko και ο Βέλγος goalkeeper Bailly ήταν στο αρχικό σχήμα και δεν είναι περίεργο που υπήρχε καθαρά θέμα συντονισμού στη Celtic. H St Johnstone ήταν μαχητική πιεστική και πήρε μια δίκαιη νίκη με ανατροπή μάλιστα. Το σκορ άνοιξε στο 53’ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Leigh
Griffiths που έφτασε τα 40 γκολ κι έτρεξε στην κερκίδα για να το πανηγυρίσει σηκώνοντας το γιο του στα χέρια. Ένα λάθος του Stefan Johansen στο 56’ επέτρεψε στο Steven MacLean να ισοφαρίσει και στο 77’ ήταν η στιγμή του …Efe Ambrose. Ο αμυντικός της Celtic έπεσε πάνω στο goalkeeper του που έχασε τη μπάλα για να έρθει ο  Graham Cummins και να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η Celtic έχασε μεγάλη ευκαιρία στο τέλος με το McGregor  να σουτάρει τον keeper των γηπεδούχων, Zander Clark, να αποκρούσει και τον Christie να βρίσκει τη μπάλα όπως θέλει στη συνέχεια. Η St Johnstone τερμάτισε στην 4η θέση και για πρώτη φορά μετά από 4 σερί σεζόν δε θα βγει Ευρώπη, με τη χρονιά να κρίνεται επιτυχημένη για τους «άγιους».
ST JOHNSTONE: Clark, Shaughnessy, Scobbie, Anderson, Easton, Swanson (Doyle 90), Brown, Wotherspoon, Craig, MacLean, Kane (Cummins 59).
CELTIC: Bailly, Janko (Ralston 74), Ambrose, Sviatchenko, Izaguirre, McGregor, Johansen (Bitton 66), Roberts, Christie, Allan (Rogic 80), Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.