«Ενωμένοι στη θλίψη»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από αυτός του γονιού που χάνει το παιδί του. Καμία τραγωδία δε μπορεί να συγκριθεί με αυτή, όταν κόντρα στους νόμους της φύσης είναι ο γονιός αυτός που θάβει το σπλάχνο του.
O James Devaney στις 20 Ιουλίου του 2013 έχασε την 23 χρονη κόρη του, Ashleigh. H άτυχη κοπέλα προσβλήθηκε από έναν ιό που επιτίθεται στην καρδιά και μετά από απανωτές καρδιακές προσβολές υπέκυψε.
Ο Craig Ferguson στις 8 Μαρτίου του 2014 έχασε τον 20χρονο γιό του, Aston. Ο άτυχος Aston ήταν θύμα μας ασθένειας που ονομάζεται SUDEP (Sudden Unexpected Death in Epillepsy), ξαφνικός, αναπάντεχος θάνατος από επιληψία σε ελεύθερη μετάφραση.
Oι δύο άντρες συναντήθηκαν σε ένα bereavement counselling (συγκεντρώσεις που έχουν σκοπό να απαλύνουν τον πόνο που προκαλεί η απώλεια οικείου προσώπου) κι έγιναν φίλοι.
Φέτος αποφάσισαν να κάνουν κάτι από κοινού, για να μαζέψουν χρήματα στη μνήμη των παιδιών τους, δίνοντας τα σε ιδρύματα που σκοπό έχουν να θεραπεύσουν τις ασθένειες που τους στέρησαν τα παιδιά τους. Αποφάσισαν να κάνουν μια αναρρίχηση μαζί στο Ben Lomond και να δωρίσουν τα χρήματα στο Scottish Heart Foundation (στη μνήμη της Ashleigh) και στο SUDEP (στη μνήμη του Aston). Ονόμασαν την όλη κίνηση «United in Grief» (ενωμένοι στη θλίψη) και επικοινώνησαν με τη Celtic και τους Rangers αφού είναι προφανώς οπαδοί των δύο ομάδων. 
Οι δύο μεγάλοι σύλλογοι της Γλασκώβης τους δώρισαν φανέλες με τις οποίες πραγματοποίησαν τη συγκινητική αναρρίχηση τους. Δύο δυνατοί πατεράδες που ενώθηκαν στη θλίψη και πέρασαν με μοναδικό τρόπο ένα ακόμα μήνυμα, ότι δεν υπάρχει μίσος ούτε έχθρα όταν πρόκειται για την ανθρώπινη ζωή και για ένα γονιό δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από τη ζωή του παιδιού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.