Λάτρης της τακτικής ο Davies

Όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Celtic ο Brendan Rodgers πολλοί πίστεψαν ότι θα επέλεγε ως βοηθό του κάποιον που να γνωρίζει το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο, να έχει δουλέψει σε αυτό. Ο 43χρονος τεχνικός όμως προτίμησε κάποιον που γνωρίζει κι εμπιστεύεται, τον Chris Davies. O 31χρονος Άγγλος έχει περάσει περισσότερο χρόνο στους πάγκους παρά στον αγωνιστικό χώρο. Ξεκίνησε ως ένας πολλά υποσχόμενος αμυντικός μέσος κι ήταν αρχηγός της ομάδας Νέων της Reading, όμως οι τραυματισμοί τον ανάγκασαν να σταματήσει σε ηλικία 19 ετών. Ο βοηθός προπονητή της Celtic έχει περάσει από τους πάγκους της Νέας Ζηλανδίας, των Swansea και Liverpool και εσχάτως της Reading για να καταλήξει στη Celtic. Tου αρέσει πολύ η τακτική κι η ενασχόληση του με νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως αποκάλυψε στο BBC σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης.
«Με την πρώτη ματιά βλέπεις το μέγεθος της Celtic, όμως η υποδοχή στο Brendan ήταν εκπληκτική. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας, πρέπει να επικεντρωθούμε στο πως θα φέρουμε συνεχείς επιτυχίες και να χτίσουμε πάνω σε αυτό» δήλωσε ο Davies τονίζοντας: «προφανώς έχω δουλέψει πολύ μαζί με το Brendan κι έχουμε αρκετή εμπειρία ως ομάδα. Μου αρέσει πολύ η τακτική και μου αρέσει να μελετώ τη στρατηγική ενός αγώνα, αλλά μου αρέσει να δουλεύω με τους παίκτες και να τους βοηθώ να βελτιωθούν.»
Ο Davies έπλεξε το εγκώμιο του Rodgers, τονίζοντας ότι μεγάλοι παίκτες που έχουν δουλέψει μαζί του τον έχουν σε εκτίμηση κι ανέφερε ως παράδειγμα τις πρόσφατες δηλώσεις του Luis Suarez υπέρ του Βορειοϊρλανδού τεχνικού.  Όταν ρωτήθηκε τι θα άλλαζε από τη σεζόν που πέρασε απάντησε χαρακτηριστικά: «Σεβόμενος το προηγούμενο τεχνικό team, δεν είναι σωστό να προβώ σε λεπτομέρειες. Θα δούμε που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα και ποια είναι τα δυνατά της σημεία.»
Η Celtic του Deila έπαιξε με έναν επιθετικό, κάτι που εξόργιζε τους οπαδούς, όμως ο Davies τόνισε ότι δεν είναι το σύστημα το σημαντικότερο αλλά ο τρόπος παιχνιδιού καταλήγοντας: «Μπορούμε να φέρουμε ποιοτικούς παίκτες δεν υπάρχει αμφιβολία, κατά τη γνώμη μου ο Brendan είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές κι ήρθε σε μια από τις καλύτερες ομάδες, οπότε είναι λογικό να μπορεί να προσελκύσει καλούς παίκτες. Το σημαντικό είναι οι παίκτες να είναι οι κατάλληλοι, να έχουν ποιότητα αλλά και να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συλλόγου, είτε πρόκειται για μεγάλα ονόματα είτε όχι.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.