Κοντά στους διαβητικούς ο -επίσης διαβητικός- Scott Allan

O μέσος της Celtic, Scott Allan, ευελπιστεί ότι η ιστορία του μπορεί να εμπνεύσει διαβητικούς να ασχοληθούν με τα σπορ.  
Ο 24χρονος μέσος είχε διαγνωσθεί με διαβήτη τύπου 1 σε ηλικία 3 ετών και βρέθηκε δίπλα σε παιδιά με την ίδια πάθηση στο Toryglen Regional Football Centre στη Γλασκώβη.
Έκανε προπονήσεις κι έπαιξε μαζί τους, τονίζοντας ότι ήταν πολύ χαρούμενος να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, εκ μέρους του Diabetes UK (διαβήτης στο Ηνωμένο Βασίλειο) θέλοντας να δείξει ότι ο διαβήτης δεν είναι εμπόδιο για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το σπορ.
«Hρθα για να στηρίξω όσο μπορώ το Diabetes UK. Είναι καλό για ένα παιδί να έχει πρότυπο κάποιον είναι στην ίδια κατάσταση. Μου διέγνωσαν διαβήτη όταν ήμουν 3 ετών, ήταν δύσκολα στην αρχή αλλά η μητέρα μου με στήριξε πολύ και σε ηλικία 6-7 ετών έκανα μόνος μου τις ενέσεις μου» είπε ο Allan τονίζοντας ότι ήθελε πάντα να γίνει ποδοσφαιριστής και αυτό δεν τον εμπόδισε.
Στη Γλασκώβη υπάρχει κάποιος που μπορεί να εμπνεύσει τον Allan και δεν είναι άλλος από το θρύλο της Celtic, Danny McGrain, που στην αρχή της καριέρας έμαθε ότι έχει διαβήτη, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να αγωνισθεί με Celtic και εθνική και να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στη Celtic.
«Έχω μιλήσει πολλές φορές με το Danny γι αυτό το θέμα» παραδέχθηκε ο Scott Allan.
Πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμενο Βασίλειο (276.000 στη Σκωτία)  έχουν διαβήτη.
Αυτή είναι εβδομάδα διαβήτη (12-18 Ιουνίου) στο Ηνωμένο Βασίλειο στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού και το πώς αισθάνονται οι άνθρωποι που ζουν με αυτό κάθε μέρα..
Ως μέρος της καμπάνιας, ο Scott Allan και παιδιά από όλη τη Σκωτία με διαβήτη Τύπου 1 θα εμφανιστούν σε βίντεο μικρής διάρκειας θέλουν να δείξουν ότι οι άνθρωποι με διαβήτη μπορούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.