Παραλίγο «φόλα» για Aberdeen, πέρασε με ήττα 1-0 από τη Fola στο Λουξεμβούργο

Η Aberdeen τα χρειάστηκε στο Λουξεμβούργο, όπου γνώρισε την ήττα με 1-0 αλλά πήρε τελικά την πρόκριση χάρη στη νίκη της με 3-1 στο πρώτο ματς. Τελικά εκείνο το πέναλτι του Adam Rooney στο 97’ πριν μια βδομάδα αποδείχθηκε καθοριστικό.
Oι Dons είναι ακόμα σε φάση προετοιμασίας και παρότι έκαναν κανα δυό φάσεις στο πρώτο μέρος, πρόσεχαν κυρίως να προφυλάξουν το προβάδισμα των δύο γκολ που είχαν από το πρώτο ματς. Το γκολ του Samir Hadji στο 44’ άλλαξε το όλο σκηνικό. Ο πλέον δραστήριος παίκτης του γηπέδου ήταν αυτός που εκμεταλλεύθηκε μια απλή μπαλιά για να ανοίξει την άμυνα των Dons και να νικήσει στη συνέχει το Joe Lewis.
Ιδανικό φινάλε στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, η Fola χρειαζόταν ακόμα ένα γκολ για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση. Μια πρόκριση που άγγιξε άγγιξε στο 74’ όμως το σουτ του  Emmanuel Francoise τράνταξε το δοκάρι κι οι Dons ανάσαναν βαθιά.
Στο 82’ ο Adam Rooney έπεσε στην περιοχή ζητώντας πέναλτι αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει την κίτρινη κάρτα για θέατρο. Δραματικά τα τελευταία λεπτά που κύλισαν χωρίς περαιτέρω συνέπειες για μια Aberdeen που χρειάστηκε πολύ τύχη για να αποκλείσει το …μεγαθήριο από το Λουξεμβούργο.
Η Vikingur Gota από τα Φαρόε ή η Ventspils της Λετονίας θα είναι η αντίπαλος των Dons την επόμενη εβδομάδα στο β’ προκριματικό γύρο.
CS FOLA ESCH: Hym, Laterza, Klein, Bernard, Kirch, Klapp (Rodrigues 71), Dallevedove, Muharemovic (Rocha 86), Francoise (Camerling 78), Hadji, Bensi. 
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, Considine, Shinnie, Jack, O'Connor (Reynolds 46), Pawlett (Flood 46), McLean, Hayes, Stockley (Rooney 63). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.