Όρθια στη Λετονία η Aberdeen, 1-0 τη Ventspils


Η Aberdeen έμεινε όρθια στη Λετονία, νίκησε 1-0 τη Ventspils και προκρίθηκε με δύο νίκες μετά την επικράτηση της με 3-0 στη Σκωτία. Ο goalkeeper, Joe Lewis, κράτησε όρθιους τους Dons, αποκρούoντας πέναλτι στο 38’, σε ένα ματς που είχε φάσεις αλλά μόνο ένα γκολ. Οι Dons είχαν πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας στο πρώτο μέρος, με τους Ash Taylor και Mark Reynolds να κάνουν πολλά λάθη. Σε ένα από αυτά ο Ritvar Rugins έπιασε ένα σουτ που έφυγε άουτ με τη Ventspils να ψάχνει το γκολ. Στο 31’ ο Kenny McLean έστειλε με βολίδα τη μπάλα στο δοκάρι κι ο Adam Rooney την έστειλε στα δίχτυα στην επαναφορά όμως υποδείχθηκε σε θέση offside. Στο 37’ ο Ash Taylor σε μια ακόμα άτσαλη διεκδίκηση ανέτρεψε τον Alexei Alekseev στην περιοχή κι οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. 
Ο Joe Lewis όμως έπεσε στη δεξιά του γωνία κι απέκρουσε το σου του Antons Jemelins κρατώντας όρθιους τους Dons. Η Aberdeen είχε μια καλή ευκαιρία στο 59’ όταν το φάουλ του Niall McGinn απέκρουσε ο Maksims Uvarenko, στο 65’ όμως χρειάστηκε πάλι το goalkeeper της, με τον Joe Lewis να αποκρούσει εντυπωσιακά βολίδα του Ritvar Rugins. Το γκολ ήρθε στο 78’ για τους Dons με τον Adam Rooney να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, κι ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση. Η Aberdeen θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τη Maribor από τη Σλοβενία ή τη Levski Sofia της Βουλγαρίας, με τις δύο ομάδες να έχουν φέρει 0-0 στο πρώτο ματς στη Σόφια την περασμένη βδομάδα.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, Reynolds, Considine, Jack, Shinnie, McLean, McGinn (Stockley 71), Hayes (Storey 82), Rooney (Burns 80).
FK VENTSPILS: Uvarenko, Boranijasevic, Kolesovs, Jemelins, Obuobi, Recickis (Alfa 86), Paulius, Rugins, Alekseev (Svarups 81), Sinelnikovs (Tidenbergs 65), Karlsons.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.