Λα-Χ-τάρα για Αberdeen, 1-1 με Maribor

Η παράδοση που θέλει τη Maribor να αποτελεί «κακό δαίμονα» για τις ομάδες της Σκωτίας συνεχίστηκε απόψε, με τους Σλοβένους να παίρνουν 1-1 από την Aberdeen στο Pittodrie. Προηγήθηκαν μάλιστα στο στο 83’ με τον Milivoje Novakovic, για να ισοφαρίσουν οι Dons στο 88’ με το Johnny Hayes αποφεύγοντας τα χειρότερα.
Oι 17.105 θεατές που βρέθηκαν στο Pittodrie, είδαν ένα χορταριστικό πρώτο τέταρτο με αρκετές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Η Aberdeen μπήκε καλύτερα είχε δύο καλές στιγμές πριν το πρώτο πεντάλεπτο με τους Adam Rooney και Niall McGinn, ενώ στο 8’ η Maribor έκανε την πρώτη της φάση με τον Marcos Tavares.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 11’ από τον Adam Rooney για τους Dons, για να χάσει ακόμα μία μεγαλύτερη η Maribor στο 17’ με τον Marwan Kabha να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η Aberdeen άγγιξε το γκολ στο 41’, όταν -σε κόρνερ του Niall McGinn- ο Jayden Stockley έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, όμως ο goalkeeper των φιλοξενούμενων, Jasmin Handanovic, απέκρουσε εντυπωσιακά.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία της Maribor και τον Dare Vrsic να πιάνει το σουτ που απέκρουσε ο Joe Lewis κρατώντας όρθιους τους Dons.Η Aberdeen συνέχισε πάντως να κάνει φάσεις, στο 57’ ο Jasmin Handanovic σταμάτησε το Jayden Stockley και στο 62’ η προσπάθεια του Johnny Hayes έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο Kenny McLean μπήκε στο 72’ κι έκανε έκανε αισθητή την παρουσία του για τους Dons, όμως το γκολ ήρθε από τους Σλοβένους. Ο Milivoje Novakovic πέρασε σα …σταματημένο τον Ash Taylor και νίκησε τον Joe Lewis κάνοντας το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα.
Ο Ash Taylor διόρθωσε το λάθος του στο 88’ όταν έκανε την κεφαλιά πάσα στον Adam Rooney, αυτός κράτησε πάνω του δύο Σλοβένους κι έδωσε στον Johnny Hayes που έφερε το ματς στα ίσα.
Οι Dons πίεσαν αλλά ήταν αργά και το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ανάμεικτα συναισθήματα για τους γηπεδούχους που ήταν καλύτεροι, έχασαν ευκαιρίες, θα μπορούσαν όμως να χάσουν και το ματς αν δεν έμπαινε το γκολ του Hayes στο 88’. Οι Σλοβένοι κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους, τα πάντα όμως είναι ακόμα ανοικτά.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie (Burns 72), Considine, Taylor, Reynolds, Rooney, McGinn, Hayes, Stockley (McLean 72), Jack.
MARIBOR: Handanovic, Janza, Suler, Defendi, Sme, Vrhovec (Pihler 68), Kabha, Hotic (Bohar 45), Vrsic (Bajde 84), Tavares, Novakovic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.