Η Celtic 1-0 τη Sturm Graz στην Αυστρία

Πρώτη νίκη για το Brendan Rodgers στον πάγκο της Celtic που συνεχίζει την προετοιμασία της στη Σλοβενία. Μετά από μόλις 6 μέρες προετοιμασίας οι Bhoys πέρασαν τα σύνορα της Σλοβενίας και βρέθηκαν στην Αυστρία για ένα δυνατό φιλικό. Επικράτησαν 1-0 της Sturm Graz μέσα στο Merkur Arena σε ένα φιλικό που είχε μόνο θετικά για τη Cetic. O Rodgers χρησιμοποίησε 22 παίκτες, έκανε 10 αλλαγές στο β’ ημίχρονο (μόνο ο Nir Bitton έμεινε στη θέση του), η ομάδα όμως δεν έχασε τη συνοχή της ενώ στα καλά νέα ήταν κι η επιστροφή του Scott Brown. O αρχηγός των πρωταθλητών Σκωτίας έπαιξε στα 30 τελευταία λεπτά, χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα και παρότι δεν είναι απόλυτα έτοιμος έδειξε ότι θα μπορεί να δώσει το παρών στο πρώτο επίσημο ματς της ομάδας σε 10 μέρες.
Η Celtic ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, απείλησε στο 3’ με τον Christie είχε μια μεγάη ευκαιρία με λόμπα του Nadir Ciftci και τους Αυστριακούς να διώχνουν τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή κι η παρουσία του Scott Allan έδειχνε καταλυτική. Αυτός έφτιαξε και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και σημείωσε ο Ryan Christie στο 35’, με τη Celtic να έχει μια ευκαιρία στη συνέχεια να διπλασιάσει τα τέρματα της με το Liam Henderson. Ο Logan Bailly έκατσε κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο μέρος κι ήταν αυτός που εμπόδιεσε τους Αυστριακούς να σκοράρουν, σταματώντας τους Marc Andre Schmerbock και Martin Ehrenreich. Οι Αυστριακοί έχασαν 3 ευκαιρίες πριν λήξει το πρώτο μέρος, στο μέρος ημίχρονο όμως ο Craig Gordon που έκατσε κάτω από τα δοκάρια της Celtic δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, μόνο στο τέλος χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του σταματώντας τον Andreas Gruber.
Η Celtic θα δώσει το επόμενο φιλικό της την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας αντιμετωπίζοντας την Olimpija Ljubljana. Μια βδομάδα μετά θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στα προκριματικά του Champions League. Η Flora από την Εσθονία ή η Lincoln Red Imps του Γιβραλτάρ θα είναι η αντίπαλος της, με τους Εσθονούς να έχουν κερδίσει 2-1 στην έδρα τους το πρώτο ματς.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.