Άγγιξε το θαύμα η Hibernian, αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Brondby

H Hibernian άγγιξε μια επική πρόκριση, νίκησε 1-0 τη Brondby στη Δανία, ισοφαρίζοντας την ήττα της με το ίδιο σκορ στο πρώτο ματς, λύγισε όμως στα πέναλτι όπου ηττήθηκε με 5-3
Ο Lennon μπορεί να ήταν στην εξέδρα, λόγω τιμωρίας, έστησε όμως υποδειγματικά τους Hibs. O Ross Laidlaw πήρε τη θέση του Otso Virtanen κάτω από τα δοκάρια, με το Neil Lennon να παρατάσσει τους Hibs με 3 κεντρικούς αμυντικούς και το Martin Boyle στα χαφ. Kαλά οργανωμένη πίσω η Hibernian κράτησε τη Brondby στο πρώτο μέρος σχετικά εύκολα και στο δεύτερο έφερε την υπόθεση-πρόκριση στα ίσα.
Ήταν στο 62’ όταν ο ήρωας του τελικού του κυπέλλου Σκωτίας, David Gray, σημείωσε ακόμα ένα κρίσιμο γκολ. Οι Δανοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα από ένα κόρνερ του Dylan McGeouch, ο Darren έφερε ξανά τη μπάλα στην περιοχή κι ο Gray την έστειλε στα δίχτυα. Λίγο αργότερα ο δυναμικός αμυντικός χτύπησε στον ώμο κι αντικαταστάθηκε στο 77’. Οι Hibs κράτησαν μέχρι το τέλος με το Lennon να δικαιώνεται για την επιλογή του στη θέση του goalkeeper. Ross Laidlaw απέκρουσε εντυπωσιακά το σου του Johan Larsson μέσα από την περιοχή στο 89’ και το ματς πήγε στην παράταση. To σκορ δεν άλλαξε ούτε στον έξτρα χρόνο κι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Η Hibernian έχασε το πρώτο που εκτέλεσε με το John McGinn κι αυτό έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση, μιας κι οι υπόλοιπες εκτελέσεις ήταν εύστοχες και για τις δύο ομάδες. Άτυχοι οι Hibs, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο πέναλτι του Wilczek για τους Δανούς η μπάλα πήγε στο δοκάρι και μετά κατέληξε στα δίχτυα.
BRONDBY: Ronnow, Rocker, Albrechtsen, Pukki (Stackler 114), Larsson, Phiri (Corlu 102), Norgaard, Wilczek, Hjulsager, Jakobsen (Holst 64), Crone.
HIBERNIAN: Laidlaw, Gray (Boyle 77), Hanlon, Fontaine, McGregor, Stevenson, Bartley (Forster 104), McGinn, McGeouch, Holt, Cummings (Keatings 90+1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.