Στα χρώματα του Rosebery η εκτός έδρας φανέλα της Hearts


Η Ηearts παρουσίασε επίσημα τη φετινή εκτός έδρας φανέλα της που είναι στα χρώματα του Λόρδου Rosebery. Κίνηση ανάλογη με αυτήν της εθνικής Σκωτίας που είχε παρουσιάσει το Φεβρουάριο του 2014 εκτός έδρας φανέλα στα χρώματα του Rosebery, ενώ το ροζ του Rosebery έχει και η φετινή (θα ισχύει για δύο χρόνια) εκτός έδρας φανέλα της εθνικής Σκωτίας.
Η εκτός έδρας φανέλα της Hearts πάντως είναι αυτή που πλησιάζει περισσότερο τα χρώματα του 5ου κόμη του Rosebery, ιδιοκτήτη αλόγων κούρσας και πρώτου χορηγού-προστάτη του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Ο κόμης του Rosebery έγινε πρωθυπουργός το 1894 και ήταν επίσης πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σκωτίας και Επίτιμος Πρόεδρος της Hearts.
Η εθνική Σκωτίας φόρεσε 9 φορές τα χρώματα του μεταξύ του 1881 και του 1951, με πλέον εμφατικό το ματς του 1900 όταν νίκησε την Αγγλία 4-1. Η φανέλα της εθνικής Σκωτίας το με τα χρώματα του Rosebery που φορούσε ο θρύλος της Hearts, Bobby Walker το 1901, βρίσκεται στο μουσείο της Hearts.
Ο Rosebery διοργάνωσε και το «Challenge Cup Rosebery» ένα τρόπαιο (το οποίο κρατά στη φωτό ο αρχηγός της Hearts) με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο οποίο συμμετείχαν οι ομάδες της Ανατολικής Σκωτίας. Η διοργάνωση ξεκίνησε τη σεζόν 1882/83 και τελείωσε τη σεζόν και συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες (με τα σημερινά οικονoμικά δεδομένα) που διατέθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 
Στη φανέλα υπάρχει κεντημένη ετικέτα που αναφέρεται στο Rosebery Challenge Cup. Η Hearts κατέκτησε 32 φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο, 22 η Hibernian, 4 η Leith Athletic και η St Bernard και μία φορά η Mossend Swifts.
Αντιλαμβάνεται κανείς τους στενούς ιστορικούς δεσμούς της Hearts με το Λόρδο Rosebery στη μνήμη του οποίου σχεδιάστηκε η φετινή εκτός έδρας φανέλα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.