Έχασε πέναλτι, πρόκριση και το ματς η Aberdeen, 1-0 από τη Maribor

Το χαμένο πέναλτι του Adam Rooney στο 24’ αποδείχθηκε καθοριστικό για την Aberdeen, που έχασε στο τέλος από τη Maribor κι έγινε η τέταρτη σκωτσέζικη ομάδα που αποκλείεται από τους Σλοβένους, σε ένα ματς που άξιζε καλύτερης τύχης. Το αστείο αυτογκόλ στις καθυστερήσεις ήταν το αποκορύφωμα της βραδιάς για τους Dons που έπαιζαν με 10 παίκτες από το 61' μετά την ανόητη αποβολή του Jayden Stockley.
Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, στη μνήμη των νεαρών παικτών της Maribor, Zoran Baljak και Damjan Marjanovic που σκοτώθηκαν σε τροχαίο την Τρίτη, ενώ και οι δύο ομάδες αγωνίσθηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.
Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή φάση με σουτ του μέσου Dare Vrsic από το ύψος της περιοχής που έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του goalkeeper των Dons, Joe Lewis, όμως το πρώτο μέρος μέρος ανήκε στην Aberdeen. Oι φιλοξενούμενοι πίεσαν, με τους Σλοβένους να τους δίνουν χώρο και ανταμείφθηκαν στο 24’ όταν ο Adam Rooney μπήκε στην περιοχή κι ανατράπηκε από το goalkeeper της Maribor, Jasmin Handanovic, κερδίζοντας πέναλτι. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, από τη στιγμή που ο διαιτητής έκρινε ότι ο keeper των Σλοβένων πήγε για τη μπάλα, έδειξε κίτρινη κι όχι κόκκινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο Rooney, επιλέγοντας να στείλει τη μπάλα στο κέντρο της εστίας κι ο Handanovic κατάφερε να αποκρούσει με το πόδι κρατώντας όρθια τη Maribor. H Αberdeen διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς να κινδυνέψει αλλά και να χωρίς να κάνει άλλη μεγάλη φάση.
Οι Σλοβένοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, με το Joe Lewis να αποκρούει στο 48’ το αριστερό σουτ του Dare Vrsic και στο 51’ να κάνει ακόμα μια μεγαλύτερη επέμβαση σταματώντας το Milivoje.
Ο Jayden Stockley μπήκε στο 51’ για να βοηθήσει την Aberdeen, αλλά …κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες μέσα σε 6 λεπτά (χρησιμοποιώντας επικίνδυνα τους αγκώνες του) και να αποβληθεί στο 61’ αφήνοντας με 10 παίκτες τους Dons.
Η Aberdeen συνέχισε να ψάχνει το γκολ, μοιραία άφησε χώρους πίσω κι η Maribor έκανε αρκετές ευκαιρίες στη συνέχεια. Ο Considine με ένα γενναίο τάκλιν απέτρεψε το γκολ, ενώ στο 88’ ο Joe Lewis έκανε ακόμα μία απόκρουση κρατώντας όρθιους τους Dons. H δυστοκία του Rooney κορυφώθηκε στο 89’ όταν έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ στην τελευταία φάση των Dons. H Maribor πήρε τελικά και τη νίκη χάρη σε ένα αστείο αυτογκόλ στο 94΄. Ο Graeme Shinnie γύρισε τη μπάλα στο goalkeeper του, όμως ο Joe Lewis βρήκε …αέρα και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα. 1-0 το τελικό σκορ με τους Dons να μην μπορούν να πιστέψουν αυτά που έγιναν στο ματς.
Η Αberdeen έγινε έτσι η τέταρτη σκωτσέζικη ομάδα που αποκλείεται από τη Maribor μετά τη Celtic το 2014, τους Rangers το 2011 και τη Hibernian το 2010.

MARIBOR: Handanovic, Sme, Suler, Defendi, Janza, Pihler (Kabha 78), Vrhovec, Vrsic (Sallalich 89), Tavares, Bohar (Bajde 74), Novakovic. 
ABERDEEN: Lewis, Logan, Reynolds, Taylor, Considine, Jack, McLean (Storey 66), Shinnie, McGinn (Wright 84), Rooney, Wesley Burns (Stockley 51). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.