Ακριβότερος Σκωτσέζος όλων των εποχών ο Burke

Ο Oliver Burke άφησε τη Nottingham Forest  για να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τη νεοφώτιστη στη Bundesliga RB Leipzig κι έγινε έτσι ο ακριβότερος Σκωτσέζος όλων των εποχών, αφού η μεταγραφή κόστισε 13 εκατομμύρια λίρες (γύρω στα 15 εκατομμύρια Ευρώ). Ο 19χρονος Σκωτσέζος σκόραρε στο 3-1 της Forest επί της Leeds το Σάββατο και προέρχεται από τα νεανικά τμήματα υποδομής της Nottingham. Τα 13 εκατομμύρια λίρες που κόστισε η μεταγραφή του ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια λίρες που έδωσε η Aston Villa στη Fulham για να αποκτήσει το Ross McCormack.  
O Burke έκανε το ντεμπούτο του με τη Forest το Σεπτέμβριο του 2014 και το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς έπαιξε για πρώτη φορά με την εθνική Σκωτίας κόντρα στη Δανία.
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, που αγωνίζεται και ως δεξί εξτρεμ, είναι πολύ γρήγορος όπως τονίζει κι ο αθλητικός διευθυντής της RB Leipzig, Ralf Rangnick, στην επίσημη ιστοσελίδα του γερμανικού συλλόγου προσθέτοντας ότι πρόκειται για μεγάλο ταλέντο με εξαιρετικές προοπτικές.
Ο νεαρός Burke έχει ήδη δύο συμμετοχές με την εθνική αντρών της Σκωτίας κι είναι στην αποστολή της εθνικής για το παιχνίδι με τα Μάλτα για τα προκριματικά του μουντιάλ της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.