Απολαυστική Celtic, 5-0 τη Motherwell

Παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο η Celtic επικράτησε 5-0 της Motherwell και προκρίθηκε στα προημιτελικά του League Cup, σε μια αναμέτρηση γεμάτη φάσεις. Oι πρωταθλητές Σκωτίας αγωνίσθηκαν χωρίς τους τιμωρημένους Leigh Griffiths, Stefan Johansen και Efe Ambrose ενώ αποστολής έμεινε και ο Kolo Toure για λόγους ξεκούρασης.
Ο αρχηγός της Motherwell, Keith Lasle, εξέτισε την ποινή κι ήταν στο βασικό σχήμα όπως και ο νεοαποκτηθείς Craig Clay.
Η Celtic είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, με το Scott Sinclair να δείχνει κεφάτος και να βγάζει στο 4’ μια μπαλιά στον Moussa Dembele όμως το σουτ του Γάλλου απέκρουσε ο goalkeeper της Well, Craig Samson. Ο keeper των φιλοξενούμενων σταμάτησε κι ένα σουτ του Scott Sinclair στο 16’, με τους Bhoys να αυξάνουν την πίεση.
Το σκορ άνοιξε στο 20’ με ένα εντυπωσιακό γκολ του Tom Rogic, που πρόσφατε ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2019. O Aυστραλός μέσος δέχθηκε την πάσα του Callum McGregor στην περιοχή, σταμάτησε τη μπάλα με το δεξί και γυρνώντας με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα με ένα ασύλληπτο σουτ. Στο 29’ ο Moussa Dembele έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, στη συνέχεια ο Craig Samson απέκρουσε το σουτ του Tom Rogic για να κάνει ακόμα μία απίθανη απόκρουση στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Το δεύτερο γκολ ήταν ζήτημα χρόνου και στο 33’ ο Scott Sinclair μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά για να ανατραπεί από τον Richard Tait. Ο Moussa Dembele εκτέλεσε το πέναλτι (όπως είχε κάνει και στο ματς με την Astana) και το 2-0 ήταν γεγονός ένα λεπτό αργότερα. Η Celtic συνέχισε να κάνει ευκαιρίες, με τη Motherwell να βγαίνει κι αυτή μπροστά και να έχει ένα σουτ του Marvin Johnson στο 42’ που έφυγε ελάχιστα άουτ. Η Celtic όμως ήταν το αφεντικό και το πρώτο μέρος έκλεισε με τους Steelmen να αμύνονται στην περιοχή τους. Τα δεδομένα δεν άλλαξαν στην επανάληψη, με τον Scott Sinclair να βρίσκει δίχτυα και στο δεύτερο παιχνίδι του με τη Celtic. O 27χρονος εξτρεμ πήρε τη μπάλα από τον Callum McGregor στην περιοχή, μπήκε από τα αριστερά και δυνατό δεξί σουτ έκανε το 3-0 στο 61’. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Moussa Dembele. Το πρώτο σουτ του νεαρού Γάλλου απέκρουσε ο Craig Samson, όχι όμως και το δεύτερο από κοντά, με τη μπάλα να βρίσκει σε σώματα για να σημειώσει ο Dembele το δεύτερο γκολ του στη βραδιά. To 5-0 έγινε στο 76’ όταν ο James Forrest μπήκε από τα δεξιά κι έπιασε το σουτ, ο Samson απέκρουσε χωρίς να τη συγκρατήσει κι ο Tom Rogic ήταν εκεί για να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Απολαυστικό θέαμα από τη Celtic, η Motherwell πάλεψε όσο μπορούσε με τη διαφορά των δύο ομάδων να είναι παραπάνω από εμφανής.
CELTIC: Gordon, Janko (Ralston 82), Lustig (McCart 69), O'Connell, Izaguirre, McGregor, Brown (Henderson 73), Forrest, Rogic, Sinclair, Dembele.
MOTHERWELL: Samson, Tait, Hammell (Ainsworth 45), Heneghan, McManus, Johnston, Cadden, Lasley, Chalmers, Clay, McDonald. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.